Hun forlod 'X Factor' i tårer og med en sviner fra Blachman - nu griner hun af det hele

Cecilie ser i dag sin sidste optræden i 'X Factor' som en stor sejr.

Det var en sønderknust Cecilie, der måtte sige farvel til 'X Factor' fredag aften. 

Den 15-årige deltager fra Herning havde ellers sunget sig til en stol i programmets 5 Chair Challenge, men glæden varede ikke længe.

Den smilende pige med den lyseblå ukulele blev efter nogle dramatiske minutter sorteret fra til fordel for 20-årige Albina, som Cecilie selv kaldte 'The queen' undervejs i programmet.

Og Cecilie havde udfaldet på fornemmelsen, allerede da Albina gik på scenen. Faktisk begyndte Cecilies tårer at trille, mens konkurrenten sang. 

- Jeg begyndte at græde, fordi hun sang så smukt, og så blev tårerne bare ved med at komme. For selvfølgelig bliver man ked af at miste sin stol, siger Cecilie til TV 2.

Men når det nu skulle være, er hun dog glad for, at stolen gik til Albina.

- Jeg ser op til hende, fordi hun er så dygtig og sej og tør være sig selv, fortæller Cecilie, der har fået et specielt bånd til den fem år ældre deltager i løbet af 'X Factor'. 

- Vi har bare kunnet snakke om alting. Hun blev lidt den der storesøster for mig, fordi hun ville lytte til mig. Det betød meget, lyder det fra Cecilie. 

Albina kæmpede for en stol, og det endte med at koste Cecilie pladsen videre i 'X Factor'.
Albina kæmpede for en stol, og det endte med at koste Cecilie pladsen videre i 'X Factor'. Foto: Lasse Lagoni / TV 2

Tør kigge folk i øjnene

Hun går i dag i 9. klasse og har fortsat tænkt sig at dyrke musikken, enten på en efterskole eller i gymnasiet. 

Og selvom Cecilie ikke gik videre, ser hun i dag sin oplevelse til 5 Chair Challenge som "overdrevet fed". Bare det at synge foran publikum fra den store scene var en sejr for den 15-årige deltager. 

Til sin konfirmation for halvandet år siden turde hun nemlig ikke kigge på sine gæster, da hun havde planlagt at synge for dem. Derfor vendte hun ryggen til, før hun kunne få en lyd ud.

Cecilie har i dag skiftet sin lyseblå ukulele for nybegyndere ud en professionel ukulele.
Cecilie har i dag skiftet sin lyseblå ukulele for nybegyndere ud en professionel ukulele. Foto: Privatfoto

Dengang kunne hun blive så nervøs, at hun fik rysteture. Men nu er det en helt anden Cecilie, der synger foran folk. 

- Nu tør jeg kigge folk i øjnene, og det var så vildt at kunne stå der på scenen og se på alle og på min mor. Også grænseoverskridende, men det var fedt, siger hun.

Det er især alle de folk, der har rost Cecilies sangstemme, som har hjulpet hende af med sceneskrækken.

Forud for 'X Factor' gik hun også til hypnose, hvilket gav hende det sidste mod til at stille op i programmet. Og nu har hun fået endnu mere tro på sig selv af at være med. 

- Jeg har fået godkendelse af dommerne. Og det betyder meget for, at jeg ikke er lige så nervøs mere. Det er rart, at man faktisk kan synge for folk, når det er det, man gerne vil, siger hun og tilføjer grinende, at hun også kan prale med at have fået en lille sviner af Blachman under 5 Chair Challenge. 

Det er lidt sjovt, at man kan sige, man har prøvet det

Cecilie om sviner fra Blachman 

Her kritiserede dommeren hende på Blachman'sk manér for at være "automatiseret" og sagde, at han følte sig "fuldstændig kastet af", selvom han alligevel mente, hun fortjente en stol. 

- Det er lidt sjovt, at man kan sige, man har prøvet det, lyder det fra Cecilie. 

Det var en stor sejr for Cecilie at gå på scenen i 5 Chair Challenge. Her ses hun lige efter, at hun fik den stol, som hun senere måtte rejse sig fra igen.
Det var en stor sejr for Cecilie at gå på scenen i 5 Chair Challenge. Her ses hun lige efter, at hun fik den stol, som hun senere måtte rejse sig fra igen. Foto: Lasse Lagoni / TV 2

Highfives i Herning

Siden Cecilies 'X Factor'-audition har både hun og hendes mor fået mange positive tilbagemeldinger fra folk, der har hørt deres rørende historie.

Her fortalte Cecilie nemlig, hvordan hun nogle gange føler sig helt alene, når hendes mor er indlagt på hospitalet på grund af sin sygdom. 

Hun har ikke helt lært at spille på den endnu. Alligevel har Cecilie taget sin ukulele med til årets 'X Factor'-audition. Og på trods af sin sygdom, er Ceciles mor også taget med. Video: Kasper Søby Jensen

Louise Refshauge lider af kronisk tarmbetændelse og er blevet opereret i maven så mange gange, at lægerne nu ikke kan gøre mere for hende. Tilbage er kun smertelindrende behandling, og derfor har Louise været indlagt 15-20 procent af sit liv de sidste seks år. Oftest i en uge ad gangen.

Men deres lod i livet ændrer ikke på, at både Louise og Cecilie har en positiv indstilling. Og det er blevet bemærket bag tv-skærmene. Det samme er datterens mod til at tale ærligt om sine følelser. 

Cecilie og hendes mor har investeret i et par hjerteformede briller, fordi de vil sige tak for al den kærlighed, de har modtaget efter 'X Factor'.
Cecilie og hendes mor har investeret i et par hjerteformede briller, fordi de vil sige tak for al den kærlighed, de har modtaget efter 'X Factor'. Foto: Privatfotos

- Hver gang vi går rundt inde i byen, så får vi high-fives, fortæller Louise Refshauge.

- Vi er begge to blevet taget imod med så meget omsorg og kærlighed. Det er jo helt helt vildt, at folk har været så søde, siger hun og kalder det en meget stor oplevelse, at se hvor meget Cecilie er vokset af at være med i 'X Factor'. 

- Det har været helt fantastisk at se hende stråle og mærke, at hun tror på sig selv og på, at hun kan blive til en hel masse. Det er det, jeg har prøvet at fortælle hende altid. Så at se, at hun vokser med det, og at der er andre, der også kan skubbe hende i den retning, har været vildt rørende. 

Se eller gense de unge solisters kamp om de fem pladser videre i 'X Factor' på TV 2 PLAY