Stjerne fra 'Badehotellet' måtte lægge sit liv om: - Det var for hårdt

16x9
Jens Jacob Tychsen har spillet med i en række danske serier. I slutningen af januar er han aktuel i den nye sæson af 'Badehotellet'. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Jens Jacob Tychsen, som spiller karakteren Edward Weyse i 'Badehotellet', optræder stadig på skærmen, ligesom han holder foredrag.

Edelweiss, edelweiss, every morning you greet me.

Med blandt andet denne sang spillede Jens Jacob Tychsen rollen som Kaptajn von Trapp i musicalen 'The Sound of Music' på Det Ny Teater i 2015. 

Edelweiss, edelweiss, every morning you greet me.

Samme sang, samme linje. 115 forestillinger.

Da Jens Jacob Tychsen havde sunget 'Edelweiss' i den sidste forestilling på Det Ny Teater i december 2015, skete der noget med ham. Han gik ned. Helt ned.

Det blev skuespillerens sidste teaterforestilling. 

JENS JACOB TYCHSEN

Født den 19. november 1975 i Aarhus - 43 år.

Er uddannet fra skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1998.

Har medvirket i en lang række forestillinger på teater. 

Har også medvirket i flere tv-serier såsom 'Borgen', 'Badehotellet', 'Forbrydelsen 2', 'Rejseholdet' med flere.

Han er den danske stemme bag Svampebob Firkant, Mumifar, Snurre Snup, Kermit, Joe Dalton, Jolly Jumper og mange flere.

Privat danner han par med tidligere tv-vært Anette Toftgaard, som han har en søn med. 

For hårdt og krævende

Siden er han fortsat med at tone frem på skærmen. Vi kender ham blandt andre som den karikerede og selvglade skuespiller Edward Weyse i 'Badehotellet'. Senest medvirkede han i DR's julekalender 'Theo og den magiske talisman'.

Men hvad de færreste ved, er, at Jens Jacob Tychsen stoppede sin teaterkarriere – eller satte den på en længere pause – efter han for 115. gang havde stået på scenen i 'The Sound of Music'.

Det skete i 2015. Men først nu fortæller skuespilleren, hvad der egentlig skete.

- Jeg gik rimelig meget ned bagefter og fik en depression. Jeg måtte simpelthen tænke over, hvad fanden der skete, lyder det fra ham.

- Jeg kunne ikke stå på den scene hver eneste aften. Det var for krævende og for hårdt, og det optog mig ikke nok.

115 forestillinger og lang vej hjem

Depressionen betød, at Jens Jacob Tychsen måtte stoppe op og finde ud af, hvad han ville med sin karriere. Der var en masse ting, han havde lyst til, men der var også en masse ting, han ikke havde lyst til mere. 

Han fandt ud af, at det ikke længere tændte ham at spille det samme stykke igen og igen, men at det er hele processen op til premieren, han synes er spændende. 

- Når premieren på et stykke er overstået, så gider jeg faktisk ikke at spille mere. Og når man så ved, at der er 114 forestillinger foran én, så er der lang vej hjem, fortæller han. 

Jens Jacob Tychsen har ikke spillet teater siden 'The Sound of Music'. Det betyder dog ikke, at han ikke er travlt beskæftiget.

Har overrasket sig selv

Han spiller stadig skuespil og medvirker i sjette sæson af 'Badehotellet', hvor han har været med fra begyndelsen i rollen som skuespilleren Edward Weyse. En rolle, som han er rigtig glad for, og som ifølge ham selv udfordrer ham.

Her ses Jens Jacob Tychsen i rollen som Edward Weyse i 'Badehotellet'.
Her ses Jens Jacob Tychsen i rollen som Edward Weyse i 'Badehotellet'. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Derudover holder han foredrag og optræder som solist – blandt andet har han sunget med DR's Big Band.

- Det er super spændende og helt nyt for mig, siger han. 

Han fortæller også, at det er kommet bag på ham, at han har det sjovt med at optræde på denne måde med sang og foredrag. Havde man spurgt ham for to år siden, om han ville prøve det af, havde tonen været ganske anderledes. 

- Så havde jeg sagt: "Aldrig i livet! Det skal jeg godt nok ikke".

Nu tager han en lang pause fra teater. Han vil finde ud af, hvad han vil og lytte til sine mavefornemmelser. 

- Lige nu har jeg det rart med at synge og spille musik rundt om i landet samt være en god far for min søn, afslutter han. 

Første afsnit af sæson seks af 'Badehotellet' sendes 28. januar klokken 20.00 på TV 2 og på TV 2 PLAY. Her kan du se eller gense tidligere sæsoner.