'X Factor'-ekspert: Deltager fik ny dommer til at træde i karakter

16x9
Ankerstjerne træder virkelig i karakter, da han ender i diskussion med 'X Factor'-deltager Marcus, lyder det fra panelet i den nye 'X Factor'-podcast. Foto: BLU/TV 2

De tre dommere er begyndt at cementere deres roller i den nye sæson af 'X Factor'. Det diskuteres i TV 2s podcast om programmet, som kan høres her.

Musikproducer Thomas Blachman har i 11 ud af 12 danske sæsoner af 'X Factor' været notorisk kendt for at være den 'hårde dommer', der er er kommet med sin ufiltrerede mening, når amatør-musikere har stillet sig op foran dommerpanelet.

Men det kan meget vel have ændret sig denne sæson, lyder det fra 'X Factor'-ekspert Bjarke Charlie Serritslev, der står i spidsen for TV 2s nye podcast 'X Factor - Dagen derpå'.

- Blachman er blevet den lidt runde, lidt morfar-agtige type, siger han med et glimt i øjet og henvisning til, at den garvede dommer er begyndt at give flere chancer til deltagerne.  

I stedet er det nu de to nyere dommere, Oh Land og Ankerstjerne, der virkelig trådte i karakter, mener han - særligt da de stod over for den 22-årige deltager Marcus Sørensen, som i fredagens program nærmest nægtede at forlade studiet

Oh Land er den sværeste at imponere

Podcasten udkommer gennem hele sæsonen dagen efter fredagens 'X Factor'-program med vært Sisse Sejr-Nørgaard og den faste 'X Factor'-ekspert som tovholdere. Denne uge havde de youtuber og forfatter Julia Sofia og musikekspert og dj Nicolas Kawamura i panelet.

Fra venstre ses vært Sisse Sejr-Nørgaard, dj Nicholas Kawamura, youtuber Julia Sofia og Bjarke Charlie Serritslev.
Fra venstre ses vært Sisse Sejr-Nørgaard, dj Nicholas Kawamura, youtuber Julia Sofia og Bjarke Charlie Serritslev. Foto: TV 2

Ekspert Bjarke Charlie Serritslev påpeger, at den kvindelige dommer ofte har været castet som 'den søde', men musiker Oh Land har modsat indtaget rollen som den hårdeste, mener han. 

Sådan bliver 'X Factor' på TV 2

Premiere 4. januar 2019 klokken 20.

TV 2 og TV 2 PLAY:

  • Tre audition-programmer
  • Tre '5 Chair Challenge'-programmer
  • To 'bootcamp'-programmer
  • Seks liveprogrammer fra fredag 1. marts
  • 'X Factor - finale' fredag 12. april. 

TV 2 PLAY: 

13 'tæt på'-programmer fra søndag 27. januar. 

TV 2 ZULU:

Programmet 'Z Factor' sendes i forbindelse med liveshows fra fredag 1. marts. 

Podcast:

'X Factor - dagen derpå' fra lørdag 5. januar 2019. Her vil en vært og en 'X Factor'-ekspert hver lørdag tale med gæster om fredagens program. 

- Hun er den, der er sværrest at imponere. Hun kan nærmest være lidt bidsk... Men på en charmerende måde, tilføjer han.

Det viser sig blandt andet, da hun gav de to unge solister Victoria og Stanislas et "nej" til at fortsætte i programmet, mens hendes to meddommere sagde "ja" - og dermed sendte både den 16-årige pige og dreng videre.

- Jeg er ikke sikker på, jeg ville turde kigge hende i øjnene, hvis jeg stod overfor hende, tilføjer Julia Sofia.

De peger alle på, at Blachman er blevet mere villig til at give chancer, hvor Oh Land fuldstændig ved, hvad hun vil have i de to første 'X Factor'-programmer. 

En nye side af Ankerstjerne

Den samme målrettethed gælder for det andet nye ansigt ved dommerbordet, popsangeren Ankerstjerne.

Hans autoritet blev direkte udfordret i fredagens program, da han endte i en diskussion med den 22-årige fynbo Marcus Sørensen.  

- Vi har hver vores mening om musik, sagde Marcus Sørensen, efter Ankerstjerne slog fast, at han ikke blev rørt over optrædenen.

- Lige præcis. Det var min, sagde Ankerstjerne. 

- Det er også i orden, lød svaret.

- Det er ikke helt i orden, kan jeg se på dig, skød Ankerstjerne tilbage med et grin.

Ifølge ham selv har Marcus masser af musikerfaring med i bagagen til sin audition i 'X Factor'. Det var dog ikke helt nok for dommerne, og så begyndte diskussionen. Video: Kasper Søby Jensen

Netop dén kommentar fremhæver panelet i podcasten. Her mener de, at  Ankerstjerne for alvor træder i karakter.   

- Det var fedt at se ham vise lidt tænder og se ham blive træt. Jeg kan godt lide, når de bliver trætte. "Nu gider vi ikke mere, vis os nu noget ordentligt", siger dj Nicholas Kawamura, der kalder det et vendepunkt.

- Ankerstjerne var klar i mæglet. Det var tydeligt, at den dér attitude, den kunne han slet ikke. 

Diskussionen, som er et af de mest mindeværdige øjeblikke fra andet afsnit af 'X Factor', bliver vendt i podcasten, som kan høres her.

Se andet afsnit af 'X Factor' på TV 2 PLAY.