Film med budget på 700 millioner taget af plakaten efter tre dage

16x9
De kolossale reklamer for filmen 'Asura' hænger stadig i det kinesiske bybillede, selvom filmen ikke længere er at finde i biografprogrammerne. Foto: Greg Baker / Ritzau Scanpix

’Asura’ skulle blive den næste store filmsaga i Kina, men den fik kun lov at gå i biografen i tre dage – i hvert fald indtil videre, lyder det.

I sidste uge havde Kinas hidtil dyreste film nogensinde premiere.

Med et budget på 700 millioner kroner stod fantasyfilmen med titlen ’Asura’ til at blive en kinesisk pendant til ’Ringenes Herre’-succesen, og i traileren indikerer teksten ”The beginning of a legend”, at denne film bare er begyndelsen på en længere saga.

Sådan kommer det dog ikke til at gå.

Filmen har slet ikke levet op til forventningerne, og i åbningsweekenden har den solgt billetter for, hvad der svarer til 44,6 millioner danske kroner.

Normalt indtjener en film omkring en fjerdedel af sine billetindtægter i løbet af de første fire dage, den går i biograferne, så 'Asura’s åbningsweekend er noget nær katastrofal.

Faktisk er der langet så få biografbilletter igennem de kinesiske billetluger, at filmen efter bare tre dage er blevet taget af plakaten igen. Det skriver The Hollywood Reporter.

Dårlige anmeldelser

Det er ikke kun biografgængerne, der har svigtet storfilmen ’Asura’, også brugerne af det online anmeldersite Douban giver filmen en hård medfart.

Flere end 65 procent af brugerne på det kinesiske site kvitterer med den laveste karakter på en enkelt stjerne, og ud af 12.100 anmeldelser ender ’Asura’ med en gennemsnitlig karakter på 3,1 ud af 10.

Producenterne mener, at filmen har fået urimeligt lave bedømmelser, fordi en af Kinas tre største online anmelderplatforme er blevet saboteret.

Det er dog et site, der er bundet op på en app, hvor man kan købe biografbilletter, så brugernes anmeldelser er blevet fjernet sammen med muligheden for at købe billetter til filmen.

Kommer tilbage på det store lærred

Har man ikke nået at se den rekorddyre film, har man dog ikke glippet muligheden. Man skal bare væbne sig med tålmodighed.

Ifølge The Hollywood Reporter har en repræsentant fra en af filmens hovedinvestorer, Zhenjian Film Studio, fortalt det kinesiske medie Sina, at filmen igen kommer på det store lærred i Kina.

- Denne beslutning er ikke kun taget på grund af dårligt billetsalg. Vi har planer om at lave nogle ændringer på filmen og så udgive den igen.

Om den sløje åbningsweekend og de dårlige anmeldelser stadigvæk får kineserne til at holde sig væk fra biografernes mørke, eller om ændringen i filmen har vakt deres interesse, må tiden vise.

Indtil nu er det uvist, hvornår filmen igen kommer i biografen.

’Asura’ er ikke den eneste film, der har haft en katastrofal start. Også en række danske film har klaret det exceptionelt dårligt i åbningsweekenden – vi har samlet et par eksempler.

Danske filmflop

'Viceværten'

Julie Zangenberg spiller en engel, der pludselig dukker op i en tom lejlighed. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen / Scanpix Denmark
’Viceværten' fra 2012 kostede omkring 10 millioner kroner at producere, men den fik ikke mange danskere i biografen.
I åbningsweekenden solgte den 556 billetter, og i alt så 1516 biografgængere filmen. 

'Serena'

Den ellers succesrige instruktør Susanne Bier ramte ikke ligefrem plet med 'Serena'. Foto: Claus Bech / Scanpix
Susanne Biers Hollywood-projekt ’Serena’ fra 2014 med Jennifer Lawrence og Bradley Cooper på rollelisten blev ikke et hit herhjemme.
I åbningsweekenden blev der solgt 431 billetter til filmen herhjemme, og i alt blev der solgt 1577 biografbilletter.
Filmen kostede mellem 160 og 190 millioner kroner at lave, og den endte med at tjene knap 18 millioner ind. 

'1864 – Brødre i krig'

Over en million danskere så med, da '1864' blev vist på DR. Interessen var dog langt fra så stor, da serien blev omdannet til en film. Foto: Per Arnesen / DR
Man havde på forhånd forventet, at en filmversion af den omdiskuterede DR-serie ’1864’ kunne lokke 200.000 danskere ind i biografmørket. Men hverken Dansk Filminstitut eller distributørerne troede på filmen, der endte med kun at blive vist i Cinemateket i København i 2016.
I alt så 18 mennesker filmen.

'Fantasten'

Selvom filmen ikke blev en udpræget succes, vandt Dejan Cukic en Bodil-statuette for sin rolle i 'Fantasten'. Foto: TV 2
I 2017 udkom filmen ’Fantasten’ med Dejan Cukic i hovedrollen.
Filmen kostede 6,9 millioner kroner at producere, men efter to uger, hvor kun 6084 mennesker indløste billet, blev filmen taget af plakaten.