Sådan melder du dig til 'X Factor' 2019

Du kan nu melde dig som deltager i 'X Factor' 2019. Her kan du læse hvordan.

Vil du være med i 'X Factor' i 2019? Det første, du skal gøre, er at melde dig til precasting. Derfra kan du være heldig at gå videre til auditions og få chancen for at synge foran dommerne.

Du kan melde dig til precasting, hvis du er 15 år eller fylder det senest den 1. januar 2019. Du må ikke i forvejen have en aftale med et pladeselskab eller lignende. Du kan se betingelserne for at deltage nederst i artiklen. Og du kan melde dig til 'X Factor' 2019 her.

Der bliver holdt tre gange precasting efter sommerferien. Det sker i Odense, Aarhus og København. De præcise datoer er ikke på plads endnu, men det bliver formentlig i uge 33 og 34.

Sådan foregår precasting til X Factor 2019

Til precasting skal du synge for 'X Factor'-programmets precastere.

Precasterne er nøje udvalgte professionelle folk fra underholdningsbranchen. Når de har hørt dig synge, får du med det samme at vide, om du er gået videre til næste trin, som er endnu en udvælgelsesrunde.

Hvis du ikke er gået videre, siger vi farvel og tak.

Er du derimod gået videre, skal du til et interview samme dag, før du går hjem. Du får besked på mail og bliver inviteret med til audition, hvis du også går videre efter næste udvælgelsesrunde.

Sådan forbereder du dig til precasting

Alle, der tilmelder sig precasting, får et deltagernummer. Du skal opgive dette nummer, når du checker ind til precasting. Det er ikke et nummer, der fortæller noget om rækkefølgen, hvori man kommer ind til casting, men et nummer, som vi bruger til registrering.

Hvad rækkefølgen angår, bestræber vi os så vidt muligt på at følge "først-til-mølle"-princippet, men ventetid kan ikke undgås, så afsæt hele dagen.

Du skal forberede dig på at synge et vers og et omkvæd af to sange efter eget valg. Mindst den ene af sangene skal være et up-tempo-nummer. Der skal synges a cappella, det vil sige uden akkompagnement eller musik. Det er dog muligt at medbringe akustiske instrumenter.

I forbindelse med din tilmelding accepterer du vilkår og betingelser for medvirken i 'X Factor'-precasting. Dem kan du læse nederst i artiklen.

Vigtig information til solister og bands med egne sange

Det er i år tilladt at synge egne sange hele vejen igennem X Factor. Fra audition og frem til liveshow bestemmer du selv dine sange – og er du heldig at gå videre til liveshow vil din dommer i samarbejde med dig finde frem til sange. Der kan forekomme temaaftener, hvor du vil skulle lave din egen version af et covernummer eller lave et mashup mellem dine egne sange og en coversang.

 

Venner og familie

Man må gerne tage venner og familie med til precasting, men da der kommer rigtig mange mennesker, skal man forberede sig på, at der bliver ret trangt.

Vi filmer hele dagen, så der er stor sandsynlighed for at komme på tv. Dette gælder også for venner og familie, som er med som support på dagen.

Hvis du får besked om, at du er gået videre til audition, er du mere end velkommen til at medbringe familie og venner, også selvom de ikke har været med til precasting.

Vigtig information til bands

Som noget helt nyt i 'X Factor' kan bands stille op i gruppekategorien. Bands skal IKKE til precasting, men derimod uploade en video med sig selv i forbindelse med tilmelding.

Bands vil modtage besked, hvis de er videre til audition, senest den 10. oktober 2018. Det er kun bands, der har en eller flere sangere, der kan stille op. Ikke rent instrumentale ensembler.

Har du spørgsmål?

Finder du ikke svar på dine spørgsmål her på tv2.dk, kan du maile til xfactor@blu.dk

Vi glæder os til at se dig!

Herunder kan du læse betingelserne for at melde sig til precastingen

Ved min tilmelding til precast bekræfter jeg hermed nedenstående:

Jeg erklærer mig hermed indforstået med, at jeg medvirker i 'X Factor' på de betingelser, som er beskrevet ovenfor, og jeg erklærer samtidig, at vilkårene for min deltagelse er tilstrækkeligt forklaret.

VIGTIGT! Hvis du er under 18 år på dagen, hvor du deltager i precasting, kan du kun deltage i 'X Factor' 2019, hvis disse betingelser er accepteret af din forælder/værge.