- Jeg blev nok lidt misforstået, siger dommers wildcard

En 'Danmark har talent'-deltager er blevet overrasket med et wildcard og dermed en plads i liveprogrammet.

Den 15-årige skuespillerspire Rikke Flagfeldt får på ny mulighed for at vinde 250.000 kroner, når talentprogrammet inden længe går live.

Det skyldes, at hypnotisøren Martin Castor valgte at trække sig i februar.

Castor havde fået en særlig fordel af dommeren Jarl Friis-Mikkelsen, der trykkede på den såkaldte 'guldknap' under hans audition. Dermed kunne han gå direkte videre til liveprogrammerne, der begynder den 10. marts. 

Der var noget vanvid

Men da hypnotisørens plads pludselig blev ledig, var det ikke noget nemt valg for Jarl Friis-Mikkelsen at udpege en anden blandt de deltagere, der ikke var gået videre.

Der var nemlig flere, som, han syntes, var dygtige - eksempelvis en ung cellist eller soulsangeren Leroy Collins. 

I sidste ende valgte han at satse på et act, der kan dele vandene.

- Jeg tænkte: "Hvem husker jeg egentlig bedst og som gjorde et indtryk?" Det var 'Slåskamp Penge', fortæller han om den sang, som den rapkæftede, fiktive karakter Rikke Flaer lagde vokal til: 

- Der var et eller andet i det, som var noget vanvid, noget anderledes og noget revolte (oprør, red).

Her kan du se Rikke Flagfeldt som karakteren Rikke Flaer i 'Danmark har talent':

. Video: Ida Zander Jensen

Blev nok lidt misforstået

Under sin audition spillede 15-årige Rikke Flagfeldt den bramfrie og hårde type fra det københavnske vestegnsområde, der synger om vold og kontanter.

Dengang trykkede dommerne Jarl Friis-Mikkelsen og Peter Frödin faktisk på det røde kryds undervejs i hendes audition, som betød, at de ikke behøvede at se mere.

- Jeg tror ikke, de vidste, at det var en karakter, så jeg blev nok lidt misforstået. Men det fandt de så ud af senere, siger Rikke Flagfeldt, der bevidst valgte at blive i rollen, da hun stod på scenen. 

Der var et eller andet i det, som var noget vanvid, noget anderledes og noget revolte

Jarl Friis-Mikkelsen, 'Danmark har talent'-dommer

Selv om Jarlen i løbet af showet kom på andre tanker og faktisk sendte Rikke Flaer videre, erkender han samtidig, at han tager en chance ved at give hende et wildcard. 

- Det er også et talent at gøre et førstehåndsindtryk, og så må vi se, om det kan bære mere. Det er i hvert fald et sats, jeg har taget, siger Jarl Friis-Mikkelsen, der håber på, at Rikke Flagfeldt vil bidrage med noget nyt, når hun igen går på scenen.

Rikkes storebror, der selv spiller rollen som 'DensygMike', troppede op som støtte under hendes audition i 'Danmark har talent'.
Rikkes storebror, der selv spiller rollen som 'DensygMike', troppede op som støtte under hendes audition i 'Danmark har talent'. Foto: TV 2 / TV 2

Populær på Facebook og YouTube

Da dommeren skulle overraske den kommende livedeltager med, at hun alligevel er gået videre i programmet, bankede han på døren til den 9. klasse på skolen i Greve, hvor hun er elev. 

- Jeg blev helt chokeret over, at han kom, fortæller Rikke Flagfeldt, der til at begynde med var i tvivl om, hvorvidt dommeren var der på grund af hende eller læreren.

Så tænkte jeg: "Yes!"

Rikke Flagfeldt, Jarlens wildcard

Hendes lærervikar var nemlig Matias Rasmussen, der vandt 'Danmark har talent' tilbage i 2016 for sine tricks med professorterninger. 

- Men så spørger han (Jarl, red), om han må låne mig et øjeblik, og så tænkte jeg: "Yes!"

Rikke Flagfeldt jubler over muligheden for at være med i liveshowet. Hun går til solosang og drømmer om at være skuespiller, og sidste år begyndte hun at lave en række videoer til Facebook, hvor hun spiller karakteren Rikke Flaer.

Det har vist sig at være populært. På 'Danmark har talents' kanal på Youtube er hendes auditionvideo set over 600.000 gange. Sangen er skrevet i samarbejde med hendes storebror, der også spiller en flabet karakter, der går under navnet 'DenSygMike'.

En musikvideo til 'Slåskamp Penge' er på Facebook i øjeblikket blevet set over 370.000 gange:

SLÅSKAMP PENGE (Feat. DenSygMike)

I spurgte mig Rikke bri, hvornår kommer der noget nyt? Så jeg gik en tur med DenSygMike på blokken og fyrede en schvedig sang til shababsne:-) #God #påske #bri Spotify -> https://open.spotify.com/track/5ep64EoYRKaWU1Lt4Rsbet?si=1jGpyb4-TdWxZKm4LcE5AA

Posted by Rikke Flaer on Tuesday, April 11, 2017

Rikke Flagfeldt fortæller, at brorens karakter har været en inspiration, da hun selv skabte Rikke Flaer - og der er stor forskel på rollen og på privatpersonen.

- Jeg er lidt mere stille. Rikke Flaer siger alt muligt, hvor jeg tænker lidt mere over, hvad jeg skal sige, fortæller hun. 

Wildcardet betyder, at hun kommer til at optræde i et af liveprogrammerne på lige fod med de 34 andre acts.

Se med, når liveprogrammerne af 'Danmark har talent' begynder lørdag den 10. marts.  

Her er alle livedeltagerne i 'Danmark har talent'