Kan du mon se det? 'Talent'-deltager er storebror til kendt sanger

Der er også drysset musikalsk guldstøv over Jonas Ebert, der nu stiller op i talentprogram. Modsat sin bror går han ikke efter en solokarriere.

Han er uddannet læge, synger i en aarhusiansk vokalgruppe, og så er han storebror til en særdeles kendt, dansk sanger. 

32-årige Jonas Ebert stiller lørdag aften op i 'Danmark har talent' sammen med a capella-gruppen Sono.

Hvis hans ansigtstræk virker bekendte, er det fordi, han er storebror til 23-årige Malte Ebert, der har opnået massiv succes herhjemme under kunsternavnet Gulddreng.

Lillebroren, som står bag hits som 'Model', 'Se mig nu' og 'Ked af det', har for nyligt lagt den karikerede figur i graven for at tage sin sangkarriere i en ny retning, men faktisk har Jonas Ebert også spillet musik og sunget i mange år.

Derfor har Malte siden barnsben fulgt med fra sidelinjen, når storebroren var ude at optræde med forskellige lokale bands. 

- Vi har altid haft et tæt forhold til hinanden, fortæller Jonas Ebert.

Han uddyber, at Malte Ebert, der i øjeblikket befinder sig i Los Angeles, selvfølgelig støtter op om deltagelsen i talentprogrammet. 

- Han har varmet op for Sono, da vi udgav en cd i 2011 og har hørt mange koncerter gennem tiderne. Han synes, det er alletiders, at vi stiller op. 

Går ikke i sin brors fodspor

Selv om Jonas Ebert er stolt af Gulddrengs bedrifter og den karriere, lillebroren har skabt for sig selv, gør han det samtidig klart, at han ikke selv ønsker at blive den næste store kendis på den røde løber.

I sommer blev Jonas Ebert gift, og her var lillebroren Malte hans 'best man'.
I sommer blev Jonas Ebert gift, og her var lillebroren Malte hans 'best man'. Foto: Privatfoto / Frederik Barasinski

Han stiller op som en del af en vokalgruppe på 24 personer.

- Det er aldrig noget, jeg er gået efter. Jeg har ikke en ambition om at være kendt som musikeren. Jeg vil hellere være anerkendt for det lægearbejde, jeg laver, fortæller 'Danmark har talent'-deltageren, der i øjeblikket skriver en ph.d. om lægevagten og 1813 ved Aarhus Universitet. 

Men hvorfor er han så med i et talentprogram?

- Grunden til at vi stiller op nu, er at koret er en demokratisk enhed, fortæller han og uddyber, at flertallet gerne ville prøve at deltage i konkurrencen, hvor man kan vinde 250.000 kroner. 

Flere ting kan gå galt

Der er dog ingen tvivl om, at Jonas Ebert er vild med sang og musik, og gennem 10 år har han været med i koret, hvor han synger tenor. 

De to brødre er desuden vokset op i et "hjem med klaver" først i Aarhus og senere i hjemmet nær Vejle, og de har ofte spillet musik sammen. 

-  Så har Malte spillet guitar, og jeg har spillet klaver, eller også sang vi første- og andenstemme sammen. 

Vi tror på os selv, og det vi gør

Jonas Ebert

Noget af det, som begge brødre især har fået med sig hjemmefra, er troen på sig selv. 

- Der har altid været en ubetinget støtte. Vores forældre har indgydet en selvtillid i os, og det er jo også det, der kendetegner Gulddreng allermest. Det bunder i virkeligheden nok i karaktertræk, som både Malte og jeg har. Vi tror på os selv, og det vi gør.

I Gulddrengs takkevideo til Gaffa Awards har en plakat for storebrorens vokalgruppe sneget sig med ind i billedet.
I Gulddrengs takkevideo til Gaffa Awards har en plakat for storebrorens vokalgruppe sneget sig med ind i billedet. Foto: Privatfoto / Privatfoto

Jonas Ebert er en del af gruppen Sono, der optræder a capella, hvilket betyder, at de kun gør brug af deres stemmer.

De er inddelt i otte forskellige typer af stemmer, og gruppen består blandt andet af konservatoriemusikere, læger, psykologer, pædagoger, en jurist og en havemand. 

Lørdag stiller de op i den sidste auditionrunde af talentprogrammet, og det er en ekstra udfordring at optræde, når man er fuldstændig afhængig af hinandens lyde. 

- Det handler både om at pitche rigtigt - hvis nogen ikke synger rent, så kan man høre det med det samme. Men det handler lige så meget om at holde tempoet, fortæller han. 

Oplev Sono og de andre talenter i 'Danmark har talent' lørdag klokken 20 på TV 2.