Sådan kan dit barn se julekalender før klokken 20

Det kan være svært at få børnene i seng til tiden, når årets julekalender bliver sendt klokken 20.00. Men der findes en løsning.

Der er tisset af og børstet tænder. 

Klokken 20 ligger mange danske børn formentlig allerede i sengen, klar til at sove. Det er også samme tid, TV 2 sender julekalenderen 'Tinkas juleeventyr'.

VÆR MED I DEN STORE JULEDUET

Hent TINKA-appen, lav sjove videoklip, og bliv en del af julens store interaktive musikvideo. Med appen kan du være med til at lave julens fedeste musikvideo ved at synge duet med to kendte sangere, karaktererne fra julekalenderen og resten af Danmark.

Du kan hver dag åbne en ny, spændende videoudfordring, som du kan mime med på. Bag udvalgte låger i lågekalenderen, finder du koder, som kan åbne helt særlige bonusklip i TINKA-appen. Hvis du vil, kan du sende dine videoer til TV 2 og få mulighed for at komme på tv.

App'en fås både til IOS og Android telefoner og tablets og kan hentes nu.

Men der er faktisk en helt klar årsag til, at 'Tinkas juleeventyr' sendes på dette tidspunkt. 

- Gennem mange års erfaring har vi lært, at klokken 20 er det tidspunkt på dagen, hvor vi har størst mulighed for at samle familien til julekalender, hvilket er utroligt vigtigt for os, da vi gerne vil give familien mulighed for at sidde sammen og hygge sig, siger strategisk planchef Allan Østbjerg, der har det øverste ansvar for programplanlægningen på TV 2s kanaler.

Hvis klokken 20 er for sent for de yngste seere - og vil man ikke være en dag bagefter med julekalenderen - så findes der en løsning.

For på TV 2s streamingtjeneste TV 2 PLAY kan du se dagens afsnit, lige når det passer. Det aktuelle afsnit bliver nemlig lagt ud 24 timer før, det bliver sendt på fjernsyn.

Første afsnit er tilgængeligt på TV 2 PLAY den 1. december klokken 6.00. 

Dermed kan man altså se dagens julekalenderafsnit før klokken 20.

Derudover genudsendes aftenens afsnit næste dag cirka klokken 16.25 i hverdage og lidt senere i weekenden.

- Vi ved, at nogle af de yngre børn er blevet lagt klokken 20, hvorfor vi genudsender 'Tinkas juleeventyr' om eftermiddagen klokken 16.25 i hverdagene og klokken 16.50 i weekenden, fortæller Allan Østbjerg.

Tinka (spillet af Josephine Højbjerg) kommer ud på et ægte juleeventyr, da hendes nisseamulet ikke skifter farve ved den store ceremoni.
Tinka (spillet af Josephine Højbjerg) kommer ud på et ægte juleeventyr, da hendes nisseamulet ikke skifter farve ved den store ceremoni. Foto: Agnethe Schlichtkrull / TV 2

For de mindste

Derudover sender TV 2 hver dag julekalenderen 'Alletiders Nisse' for de små omkring klokken 16. Det er lige før genudsendelsen af 'Tinkas juleeventyr'.

- I år sender vi også ’Alletiders Nisse’ klokken 15.50 på hverdage, så børn og voksne kan følge med i denne julekalender allerede om eftermiddagen, siger Allan Østbjerg.

Det er også muligt at se hele julekalenderen 'Juleønsket' på TV 2 PLAY lige nu.

Til de voksne

Juletiden er dog ikke kun for de små og mindre personer i husstanden. TV 2 CHARLIE sender også den måske mest legendariske voksenjulekalender, 'The Julekalender', hver dag i december klokken 20.25.

Viggo Sommer som kartoffelavler Oluf Sand og Carsten Knudsen som hans kone, the kartoffelwoman Gertrud, i 'The Julekalender'.
Viggo Sommer som kartoffelavler Oluf Sand og Carsten Knudsen som hans kone, the kartoffelwoman Gertrud, i 'The Julekalender'. Foto: Steen Linde / TV 2

Er du mere til den mere satiriske julekalender, så sender TV 2 ZULU hver aften 'Natholdets julekalender'. Her er vært Anders Breinholt gået sammen med musikeren Søren Rasted på en ølrejse. Sammen med øl-eksperten Carsten Berthelsen skal de to nemlig smage på øl hver dag indtil den 24. december.

Det er hver aften på TV 2 ZULU klokken cirka 21.20. Den 1. december sendes det klokken 20.55.

Både 'The Julekalender' og 'Natholdets julekalender' kan også ses på TV 2 PLAY.

Maja (Birthe Neumann) er Lasse og Astrids (Rosita Nellie Holse Gjurup) farmor.
Maja (Birthe Neumann) er Lasse og Astrids (Rosita Nellie Holse Gjurup) farmor. Foto: Agnethe Schlichtkrull / TV 2

'Tinkas juleeventyr' sendes hver dag klokken 20.00 på TV 2 fra den 1. december. Den genudsendes hver eftermiddag cirka klokken 16.15. Du kan hver dag også se snigpremiere på det næste afsnit på TV 2 PLAY.

Herunder kan du lære nisserne og menneskerne fra julekalenderen lidt bedre at kende.

Nisser, mennesker og en hofsnog