’Vild med dans’-vært holdt rørende tale til publikum før show

På tv så man ikke den velkomst, Sarah Grünewald gav på Det Kongelige Teater til Knæk Cancer-aften.

Tilskuerrækkerne på Det Kongelige Teaters store scene var fyldt godt op kort før showtime fredag aften.

’Vild med dans’ samlede ind til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med Knæk Cancer, og for første gang var underholdningsshowet flyttet til Danmarks nationalscene.

Det var en meget stor oplevelse for vært Sarah Grünewald. Tydeligt berørt og med tårer i øjnene bød hun velkommen til publikum på en meget personlig måde, før kameraerne sendte live.

- Jeg er rigtig glad for, at vi gør det her. Det nytter jo ikke noget, at jeg står og græder, når vi kommer på. Jeg har glædet mig helt vildt meget til det her. At stå herinde, det er en kæmpe ære, sagde hun til publikum.

Aftenens fokus var på kræft, og det adresserede Sarah også.

- Det er en sygdom, der er så forfærdelig, og i den her uge bliver vi virkelig mindet om det. Derfor synes jeg, det er så fint, at vi i ’Vild med dans’ kan samle en masse penge ind på vores måde ved at skabe en masse glæde, danse og performe.

Sarahs mor sad blandt publikum, og hun fik også en hilsen med.

- Hej mor, jeg ved ikke, hvor du er, men er det ikke flot?

Se Sarah Grunewalds velkomsttale i klippet øverst i artiklen.

Kan ikke lade være

I løbet af programmet var de fem resterende ’Vild med dans'-par på scenen, og så var der denne aften tre almindelige mennesker, som har haft kræft inde på livet, der dansede mod hinanden.

Sarah Grunewald blev også rørt flere gange undervejs.

- Jeg har svært ved ikke at vise det, når jeg føler noget. Jeg reagerer på det, jeg er i kontakt med mig selv, og det er dejligt. Så må man æde det, selvom jeg står og græder lidt en gang imellem, når jeg laver fjernsyn, sagde hun efter showet.

Seere og mange virksomheder donerede penge i løbet af programmet. Faktisk blev der samlet mere end 23 millioner ind denne aften. Alene indtægterne fra billetterne til Det Kongelige Teater var på over en million kroner.

Fik også mor til at græde

Den efterhånden erfarne ’Vild med dans’-vært kalder fredag aften for et af sin karrieres højdepunkter.

- Jeg er stolt af mig selv, og hvor jeg er nået til i min karriere. Det blev jeg i hvert fald i aften. Jeg sætter aldrig mig selv op på en piedestal, men at få lov til at byde velkommen på Det Kongelige Teaters gamle scene, det havde jeg aldrig troet, jeg skulle opnå.

Hun fortæller, at hendes mor havde grædt før showet, og det også var derfor, at hun havde tårer i øjnene under talen til publikum.

- Jeg er kommet herinde på 'Det Kongelige' med min mor og far, siden jeg var en helt lille pige. I aften var min mor inde at se det, og at se hende begynde at græde, rørte mig. Det gør hun meget sjældent, siger Sarah Grünewald