Nøgne dansere og døv vinder - sådan foregår Vild med dans' i udlandet

16x9
Den døve model Nyle DiMarco og partneren Peta Murgatroyd vandt 'Dancing with the stars', der er den amerikanske udgave af 'Vild med dans'. Foto: ABC / Scanpix

I Argentina har de mindre tøj på, og i USA kan de prale af en døv vinder. Bliv klogere på 'Vild med dans' i andre lande.

Sydkorea, Libanon og Argentina er bare et lille udpluk af de mange lande, der viser ’Vild med dans’

For mens vi i Danmark for tiden sidder bænket foran tv'et fredag efter fredag for at se, om det bliver Sofie Lassen-Kahlke eller Mie Ø.Nielsen, der vinder dansekonkurrencen i år, så gør de noget lignende i mange andre lande.  

Mere end 50 lande har købt tv-formatet, der oprindeligt er opfundet af engelske BBC. Essensen er det samme i alle lande. Kendte, der bliver matchet med professionelle dansere, der så skal have deres danseevner bedømt af et dommerpanel og af tv-seerne. Men programmerne er lige så forskellige, som de mange lande.

Her er et udpluk af særlige øjeblikke i 'Vild med dans’ i andre lande:

Argentina – Mest sexede dans

Den argentinske udgave ’Bailando por un sueño’ forargede i 2011 ved at vise en særdeles sexet og afklædt danseoptræden. Nydanseren var modellen og realitystjernen Cinthia Fernandez, der sammen med danseren Marcelo Tinell, ”dansede” iført romerske togaer, mens der trin for trin røg mere og mere tøj af.

Det var ikke altid lige børnevenligt, når der er 'Vild med dans' i Argentina.
Det var ikke altid lige børnevenligt, når der er 'Vild med dans' i Argentina. Foto: El Trece

Faktisk ender deres optræden med, at den afklædte Cinthia, der med guld klistret til brysterne og iført en minimal g-strengstrusse, får hældt rødvin ud over sig – for så til sidst også at lade trusserne falde, så begge dansere står helt nøgne på scenen. Se dansen her.

Generelt er de latinamerikanske landes ’Vild med dans’ meget mere afklædte og showprægede. Det er heftigt og langt fra det familieunderholdningsprogram, vi kender herhjemme. 

USA – Døv danser vandt det hele

Den amerikanske model Nyle DiMarco er født døv, men alligevel formåede han at holde takten og vinde den amerikanske udgave ’Dancing with the stars’ i 2016. 

Den døve model Nyle DiMarco fik først ros af en af dommerne på tegnsprog - og senere løb han med vindertrofæet i 'Dancing with the stars'.
Den døve model Nyle DiMarco fik først ros af en af dommerne på tegnsprog - og senere løb han med vindertrofæet i 'Dancing with the stars'. Foto: ABC / Scanpix

Selvom han ikke kunne høre musikken, kunne han følge rytmen via sin dansepartners krop og ansigtsudtryk. I alle interviews talte han tegnsprog, der blev oversat samtidigt af en tolk.

Nyle DiMarco er den første døve vinder på verdensplan, men der har været døve deltagere før ham.

Israel – Første par af samme køn

Både herhjemme og i England har debatten om, hvorvidt man kan have dansepar af samme køn med i programmet, fyldt en del de senere år. Indtil videre er det endnu ikke på tale herhjemme.

Men i Israels udgave ’Rokdim Im Kokhavim’ var man tidligt ude med den konstellation. I 2010 debuterede det første par af samme køn på dansegulvet. Parret bestod af den homoseksuelle kvindelige sports-vært Gili Shem Tov og den professionelle danser Dorit Milman.

Sådan så det ud, da første kvindepar var på scenen i 2010 for første gang i 'Vild med dans'-historien nogensinde.
Sådan så det ud, da første kvindepar var på scenen i 2010 for første gang i 'Vild med dans'-historien nogensinde. Foto: MENAHEM KAHANA / Scanpix Denmark

Italien – Royal deltager

I Danmark har vi haft sangere, skuespillere, vejrværter og politikere. Men vi har endnu ikke haft æren af en royal nydanser.

Det har man til gengæld i italienske ’Ballando con le stelle’, hvor prins Emanuele Filiberto af Savoy vandt tilbage i 2009. Prinsen er den eneste mandlige efterkommer af Umberto 2., Italiens sidste konge.

Den italiensk prins sammen med dansepartneren Natalia Titova.
Den italiensk prins sammen med dansepartneren Natalia Titova. Foto: Claudio Bernardi / Scanpix