Seebach-musical hitter hos anmelderne

- Det mærkeligste, jeg har oplevet, siger Rasmus Seebach om sin fars æresoprejsning på teater.

Stjerner bliver rundhåndet sendt i retning af Fredericia Teater efter fredagens urpremiere på musicalen ’Seebach’, som skildrer 50 års familiefortælling for to af dansk musikhistories største popikoner: Tommy og Rasmus Seebach.

Med 70.000 billetter i forsalg har forestillingen slået Fredericia Teaters hidtidige rekord med 20.000 billetter. Og ifølge anmelderne lever forestillingen op til opmærksomheden.

- ’Seebach’ hitter stort som et musikalsk og visuelt overflødighedshorn, skriver BT og giver fem ud af seks stjerner på trods af ”dramaturgiske mangler” og ”syv overflødige sange” ud af musicalens i alt 35.

Også Berlingske roser med fire ud af seks stjerner forestillingen som ”en rørende historie om tilgivelse og en forestilling med hjertet på det rette sted”, mens musikmagasinet Gaffa giver fem ud af seks stjerner for ”utraditionel musicalstemning” med ”konstante klapsalver og klukkende grin mellem scenerne”.

Tragedie og forløsning

Fredericia Teater har foruden populære Disney-opsætninger som ’Aladdin’, ’Den lille havfrue’ og ’Klokkeren fra Notre Dame’ tidligere stået bag den succesfulde ’Shu-bi-dua – The Musical’ om det underfundige danske band af samme navn.

Med ’Seebach’ har teaterchef Søren Møller igen kastet sig over et stykke historisk og samtidig dansk musikkultur, og han mener, at opsætningen rammer en fælles klangbund.

- Det er vores allesammens historie på en eller anden måde. Det er så ultradansk. Det er fire årtiers popkultur, men også en historie om en familie på godt og ondt, siger Søren Møller til TV 2.

- Isoleret er Tommys historie egentlig en tragedie, og Rasmus forløser så den her tragedie. Så det er bare rigtigt smukt.

Stolt Seebach

Ifølge anmelderne væver historien sig trods enkelte kaotiske og rodede elementer sig også fint ind og ud mellem fortid og nutid, samt mellem far og søn. Fra Tommys sejre og nederlag i Melodi Grand Prix til Rasmus' tumlen med sin musikalske arv.

Selv omtaler den endnu lyslevende Rasmus Seebach, der var til stede under urpremieren, det at se sit liv udspille sig som teater som noget af det mest mærkelige, han har oplevet.

Ligesom den øvrige Seebach-familie har han haft en vis indflydelse på manuskriptet, men ser først og fremmest forestillingen som en æresoprejsning for sin far, som trods sine sejre i Melodi Grand Prix blev ramt af nedtur, faldt til flasken og døde i 2003 i en alder af 53 år.

- Min far ville slet ikke tro, det her var virkelighed, hvis han havde været her i dag. Han ville have været meget stolt, og det er jeg også. Jeg er simpelthen så stolt. Mest på min fars vegne faktisk, siger Rasmus Seebach til TV 2.

Rosende fortolkning

Rasmus Seebach har igennem karrieren ofte tilskrevet sin flair for popmusik til arven fra sin far. Både uden for scenen og i sine sangtekster.

Som hyldest har han ligeledes genindspillet Tommy Seebachs Melodi Grand Prix-sang ’Under stjernerne på himlen’. Og ud fra anmeldernes foreløbige bedømmelser er der altså også stjernestunder at hente, når Fredericia Teater til foråret og sommeren 2018 opfører ’Seebach’ i Aarhus og København.

TV 2 Charlie viser den 30. september et tema om Tommy og Rasmus Seebach. Det sker med en Rasmus Seebach-koncert i Horsens Statsfængsel fra 2012, som vises klokken 21.45, samt med dokumentaren ’Tommy’ klokken 22.50.