Taylor Swift slår rekorder med ny sang

16x9
Taylor Swifts nye sang udkom tidligt fredag morgen. Foto: SUZANNE CORDEIRO / Scanpix Denmark

Den amerikanske popsangers single er blevet et kæmpehit på både musiktjenester og YouTube.

Først forsvandt hun fra de sociale medier, og da hun gav lyd fra sig igen, var det med et brag. 

Over otte millioner gange på én dag er Taylor Swifts nye single 'Look What You Made Me Do' blevet streamet på Spotify.

Det er ny rekord, oplyser musiktjenesten i et tweet. 

Den 27-årige sangerinde udgav singlen fra sit kommende album tidligt fredag morgen dansk tid, og sangen ligger i øjeblikket også nummer et på iTunes-hitliste. 

Udover at toppe på de forskellige musiktjenester har Taylor Swift samtidig sat YouTube-rekord ved at være den video med sang og tekst (en såkaldt lyric video), der er blevet set flest gange i løbet af 24 timer.

Det skriver Billboard.

Her blev videoen vist over 19 millioner gange og slog dermed Chainsmokers og Coldplay-sangen 'Something Just Like This', der blev set ni millioner gange på et døgn, efter den blev udgivet i februar. 

Taylor Swifts video til den nye single er i øjeblikket set over 33 millioner gange - se den herunder: 

Instruktør afviser Beyoncé-sammenligning

'Look What You Made Me Do' er den første single fra Swifts sjette album 'Reputation', der bliver udgivet den 10. november. 

Men der er også kommet kritik af musikvideoen til den første single. Allerede inden den officielle video er blevet udgivet, har flere fans på baggrund af et offentliggjort klip diskuteret, hvorvidt den kopierer Beyoncés udtryk i sangen 'Formation'.

Det har fået instruktøren bag Swifts video til at skrive følgende på Twitter:

- Jeg har arbejdet med Beyoncé et par gange. Hun er en fantastisk person. #LWYMMD musikvideoen er ikke i hendes kunstneriske rum. 

Taylor Swifts musikvideo bliver offentliggjort under musikshowet MTV Video Music Awards, der finder sted natten til mandag.