Dansk skuespiller aktuel i stor international film

Alexandre Willaume begyndte sin karriere med danske reklamer. Nu er han aktuel i en stor fransk-produceret science fiction-film.

Han var familiefar i 'Ludvig og Julemanden', den nye folkeskolelærer i dramaserien 'Rita', og det dumme svin i 'Den som dræber'.

Alligevel kender de fleste bedst den danske skuespiller Alexandre Willaume som plattenslageren Wupti-Pede, der med sin kriminelle karakter sælger Wupti-varer til overpris fra sin kælder, og som overentusiastisk amerikansk fodboldspiller fra Vitaepro-reklamen, der kører på tv-kanaler netop nu.

Men det er ikke kun i reklamer, han lige nu er at finde. Han er også aktuel i storfilmen 'Valerian and the City of a Thousand Planets'. En stor film af instruktør Luc Besson, også kendt for filmene 'Leon', 'Det femte element' og 'Taken'.

- Alt var bare..., siger Alexandre Willaume i 'Go' morgen Danmark' og peger på sit brede smil.

- Jeg tror, det her sælger det.

Ifølge filmanmelder Casper Christensen er Alexandre Willaume "lidt en sniger". Selv om han ikke er så stort et navn herhjemme, har han i årevis stille og roligt fået støbt sig en ret solid karriere i små roller i internationale film.

- Nu har han så en fin lille birolle på nogle minutter i Valerian. Men alligevel – han dukker lige op i en milliondyr film af Luc Besson. Det er godt klaret, siger han.

- Alt var bare..., siger Alexandre Willaume i 'Go' morgen Danmark' og peger på sit brede smil. - Jeg tror, det her sælger det. Video: Jane Bruun Elkjær

I rollen som kaptajn

Alexandre Willaume spiller i science fiction-filmen 'Valerian and the City of a Thousand Planets' en kaptajn ved navn Chris.

Han bliver sendt ud for at finde nogle af filmens hovedpersoner, der blandt andet inkluderer sangerinden Rihanna og skuespilleren Cara Delevingne.

- Det er bluescreen det hele, så jeg har ikke mødt nogle af dem. Jeg har ikke stået og danset med Riri (Rihanna, red.), siger han.

- Det er oprindelsen af selve Star Wars-universet. Det er der, hvor meget er lånt. Det er derfor, vi ser ud, som vi gør, forklarer Alexandre Willaume.
- Det er oprindelsen af selve Star Wars-universet. Det er der, hvor meget er lånt. Det er derfor, vi ser ud, som vi gør, forklarer Alexandre Willaume. Foto: TV 2

Hvor mange sekunder er du med i filmen?

Det ved jeg ikke. Vi kan måske godt sige et minut. Det er, hvad det er. Man skal ikke blinke, siger Alexandre Willaume.

Filmen foregår i et Star Wars-lignende univers, men optagelserne foregik foran den såkaldte 'bluescreen' - et værktøj, der anvendes, når en eller flere personer skal placeres på et sted, der ikke umiddelbart fysisk er muligt.

Det har også givet sine udfordringer, forklarer Alexandre Willaume.

- Det var lidt svært, indtil man accepterede det. Man skal altid vide, hvilken styrke en animeret figur angriber dig med. Det hjælper ikke, at man står og kigger, som om det ser dejligt ud, hvis det så er et stort monster, der kommer, siger han.

Alexandre Willaume beskriver filmen som den første rigtige Hollywood-film, han har lavet.
Alexandre Willaume beskriver filmen som den første rigtige Hollywood-film, han har lavet. Foto: TV 2

Wupti-Pede kommer ikke igen

Alexandre Willaume har et langt cv, der blandt andet inkluderer Det Kongelige Teater, adskillige danske film og reklamer. Han er derfor vant til at stå på et filmset.

Alligevel blev han bevæget, da arbejdet begyndte med en af hans store idoler. 

- Selvom det er stort, der er travlt, og det er 250.000 dollars, der forsvinder ud af vinduet hver time, må jeg indrømme, at da Luc Besson kom ind for at instruere mig, kunne jeg godt mærke, at mit hjerte sad lidt højere, siger han.

- Jeg har set ham kaste med stole, og jeg har set ham i omfavnelser. Jeg kan godt lide sådan en passioneret type. Der er fandme knald på ham. 

Udover  'Valerian and the City of a Thousand Planets' er Alexandre Willaume også snart aktuel i filmen 'Good Favour' af Rebecca Daly og 'Tomb Raider' af Roar Daly.

- Jeg vil gerne derhen, hvor man åbner en dør for mig. Der er jeg altid glad. Men det næste er, hvor historien er. Ingen ved, hvad jeg står for andet end det bud, jeg kommer med. Hvis det er stærkt, er de glade, siger den danske skuespiller.

Alexandre Willaume i Vitaepro-reklamen (tv.) og i rollen som Wupti-Pede (th.).
Alexandre Willaume i Vitaepro-reklamen (tv.) og i rollen som Wupti-Pede (th.). Foto: TV 2

Hvis der kommer et stort reklametilbud som Wupti-Pede, vil du så slå til?

- Det gjorde der jo med Vitaepro. Nu har jeg sagt nej i syv år efter Wupti-Pede. Jeg tænkte, at Vitaepro var sjov og lidt for meget af det hele. Jeg tænkte, at den kører jeg. Jeg står ikke til ansvar for andre end mig selv og mine nærmeste, siger Alexandre Willaume.

Her er de største danske stjerner i udlandet