Film om humørikoner sables ned

Børn bør ikke se 'Emoji Filmen', mener flere anmeldere.

En animeret film om humørikoner, som har dansk premiere torsdag, har fået en katastrofal begyndelse.

Faktisk så 'Emoji Filmen' et øjeblik ud til at ende på nul procent på anmeldersiden Rotten Tomatoes, skriver CNN.

Hjemmesidens 'Tomatometer' viser, hvor mange procent af de anmeldelser, en film har fået, der er positive. Mandag har den sneget sig op på karakteren 8 ud af 100, mens dommen på anmelderforummet IMDB lyder på 1,4 ud af 10.

Anmelderen fra britiske The Guardian giver også filmen en særdeles hård modtagelse:

- Børn burde ikke have lov til at se 'Emoji Filmen'. Deres letpåvirkelige hjerner er ikke i stand til at se gennem det tykke lag af virksomhedskneb, der lægger sig over hver scene af dette indholdssponsorat maskeret som en film, skriver anmelderen, som tildeler 'Emoji Filmen' én stjerne.

Anmelderen mener, at det værste ved filmen er, hvordan den påvirker publikum med sin "grimme kynisme":

- Man forlader 'Emoji Filmen' som en koldere person, ikke kun vred på filmen for at være så urimelig dårlig, men forurettet over at gå derfra med følelsen af vrede.

"En stor reklame"

Den animerede film handler om humørikonet Gene, der ikke har et filter og derfor er i stand til at lave flere ansigtsudtryk. Da emojien en dag kommer til at lave et forkert ansigt, må den med sin ven 'Hi-5' ud på en rejse for at finde en kode, der kan fikse problemet.

Undervejs i filmen dukker kendte apps som Facebook, Youtube, Instagram, Twitter og Dropbox op, men også mindre kendte apps har sneget sin ind.

New York Times kalder den "idiotisk", og anmeldelsen fra Vox hedder direkte: "Se ikke 'Emoji Filmen". Her kalder anmelderen den for "en stor reklame":

- Det er utroligt, at vi kan sætte en mand på månen, men at film som disse fortsat bliver lavet. Det er utroligt, at Sony ikke kunne betale for et bedre manuskript med sjovere replikker med alle de samarbejdspenge.

James Corden lægger stemme til figuren 'Hi-5' - her ses han til filmpremiere i Los Angeles.
James Corden lægger stemme til figuren 'Hi-5' - her ses han til filmpremiere i Los Angeles. Foto: MARIO ANZUONI / Scanpix Denmark

Læs en bog i stedet for

Det har kostet cirka 50 millioner dollar at lave 'Emoji Filmen'  - over 300 millioner danske kroner - og blandt de amerikanske stemmer er navne som James Corden, der blandt andet er kendt fra 'Carpool Karaoke', Sofia Vergara fra 'Modern Family', Anna Faris, T.J. Miller og Maya Rudolph.

Time Out mener, at filmen er "dum, stødende og ligeså indholdsrig som en sms-besked". Anmelderen giver også filmen én ud af fem stjerner og går også så vidt som til at bede forældre om at holde deres børn langt væk fra filmen.

Anmelderen fra Los Angeles Times mener ikke, at filmen er direkte stødende eller forfærdelig. Hun mener til gengæld, at man kunne bruge sin tid mere fornuftigt.

- Den er der bare, og der kunne være langt værre måder at tilbringe 86 minutter på. Men måske, kun måske, kunne det være et bedre valg at tilbringe de 86 minutter udenfor, eller ved at læse en bog, eller tale ansigt-til-ansigt med et andet menneske. For 'Emoji Filmen' kunne ikke være mere ligegyldig, konkluderer anmelderen.

Filmen har biografpremiere torsdag, og i den danske version lægger blandt andre Stephania Potalico, Cecilie Stenspil, Niels Olsen og Lene Nystrøm stemmer til.