’Sukkertoppen’-vindere efter kagekiks: - Vi følte, vi gjorde os selv til grin

16x9
Mads og Mark var skuffede over deres egen indsats i aftenens program. Heldigvis får de en chance til at gøre det bedre, for de er gået videre til semifinalen. Foto: Nordisk Film/TV 2

Det blev publikums stemmer, der sikrede Mark og Mads sejren på trods af flere fodfejl.

Der er meget på spil, når man vælger at udstille sine faglige færdigheder for rullende kameraer på landsdækkende tv.

Det måtte de to konditorer Mads Kilstrup og Mark Hermann sande i mandagens afsnit af TV 2s kageprogram ’Sukkertoppen’. Selvom de vandt en kneben sejr over modstanderne Helle og Nadia, så var de to herrer ikke tilfredse med egen indsats.

For da de i første runde skulle aflevere to gange 30 kager til en studenterfest, afleverede de ikke det hele, og kagerne så ikke ud som planlagt:

- Vi følte virkelig, at vi ikke slog til, at vi gjorde os til grin. Det var bare ikke godt nok, siger Mads Kilstrup.

De grønne karamelkugler skulle have været fyldt med tonkacreme, men det kunne Mark og Mads ikke nå inden tiden løb ud.
De grønne karamelkugler skulle have været fyldt med tonkacreme, men det kunne Mark og Mads ikke nå inden tiden løb ud. Foto: Nordisk Film/ TV 2

Både Mads og Mark er vant til at lave kager på højt plan og har begge været tilknyttet konditorlandsholdet. Derfor var det også ekstra surt at fejle for åbent skærm.

- Det er jo det, der kan ske. Men det er ærgerligt, for vi vil jo gerne vise, hvad det er, vores fag kan, og det kan vi altså gøre bedre, siger han.

Havde aldrig lavet kagerne før

De to konditorer havde ellers satset på at vinde første runde ved at lave to ambitiøse bud på kager til en studenterfest.

De lagde ud med en slags støbt jordbærtærte med mørk chokoladeskal, en bund af marcipan, en midte af jordbærkompot og hvid Sarah Bernhardt-creme. Den anden kage skulle bestå af grønne jordbær, citron- og limeskal, tonkacreme og en mandelcrumble. Men kagerne blev bare ikke som planlagt.

Der manglede creme, og der skete en del fejl, da jordbærkagerne skulle støbes.

- Helt grundlæggende havde vi udviklet kagerne, men vi havde ikke prøvet at lave dem fra start til slut før konkurrencen. Vi havde eksperimenteret med delelementerne, men ikke sat det endeligt sammen, siger Mads Kilstrup.

Og så spillede de mange rullende kameraer også en stor rolle for de to erfarne konditorer:

- Vi var også nervøse og ude af vores comfort-zone med kameraer og de mange spørgsmål, vi skulle besvare undervejs. Vi var på glatis.

Selvom de fik flest af publikums stemmer for forsøget, så blev det Helle og Nadia, der vandt første runde.

Publikum afgjorde det

I anden runde gik det dog bedre for Mads og Mark, der fortolkede temaet eventyr og lavede en bloddryppende vampyrkage. Også her fik de flest af publikums stemmer, der endte med at blive tungen på vægtskålen, der gav de to sejren og sendte dem videre til semifinalen.

Vampyrkagerne blev præsenteret i en lille kiste og med tøris, der gav et mystisk røglag omkring dem.
Vampyrkagerne blev præsenteret i en lille kiste og med tøris, der gav et mystisk røglag omkring dem. Foto: Nordisk Film/TV 2

- Vi havde tænkt, at hvis vi skal ryge ud, så skal det være med noget, der er lidt anderledes. Mere dramatisk. Ikke bare noget disneyeventyr eller H.C. Andersen, siger Mads Kilstrup.

Men til semifinalen vil de gerne lave noget lidt mere klassisk:

- Vi følte nok, at vores vampyrkage stak lidt for meget ud. Det vil vi ikke have i semifinalen, siger Mads Kilstrup.

'Sukkertoppen' bliver sendt hver mandag klokken 20.00 på TV 2.

Mød konditorerne i Sukkertoppen