Danni Kool fik dødstrusler flere gange om ugen – nu vender han tilbage til musikken

'De kalder mig for Danny Kool', sang 13-årige Daniel Sørensen, der til sidst slet ikke kunne finde sig selv bag kunstnernavnet.

- Jeg står af min scooter, og der kommer en hel skoleklasse, der genkender mig. De får billeder med mig, og ti minutter efter står jeg og skrubber toiletter på en bodega, fortæller Daniel Sørensen.

Det var en voldsom omvæltning, da han som kun 16-årig brød med den kendte 'Danny Kool' og mødte virkeligheden som Daniel Sørensen. 

Der er gået 17 år siden, og nu er han tilbage i musikverdenen - igen under sit gamle velkendte navn, men med udfordringer og erfaringer i bagagen, som har modnet ham. 

Hør Danny Kools comeback-single længere nede.

Solgte 80.000 album som 13-årig

Det hele startede, da Daniel Sørensen var bare 12 år gammel. Produceren Chief 1 skulle bruge en rapper til et julenummer. 

- Så sagde Remee: "Prøv at spørge S.O.A.P's lillebror. Han kan også synge", fortæller Danny, der er lillebror til popduoen S.O.A.P, der bestod af Saseline og Heidi Sørensen.

Se Daniel Sørensen optræde med sine to storesøstre Saseline og Heidi:

Han synger sammen med søstrene Saseline og Heidi. Video: Nina Brorson

'Dannys Jul' blev en succes, og før Daniel vidste af det, havde han også udgivet et debutalbum, der solgte 80.000 eksemplarer. 

- Det gik stærkt. Det var en fantastisk tid, men der er en bagside af medaljen, når man bliver kastet ud i en verden med kendisliv og bodyguard som 13-årig, fortæller Daniel Sørensen. 

Et af Danny Kools helt store hits var 'Senorita'. Hør det her:

- Folk havde en mening om mig, hver gang jeg gik ud

Alvoren i succesen gik op for Daniel Sørensen, da han havde optrådt i Tivoli og efterfølgende ville prøve et par forlystelser med sin søster. 

- Mens vi går derinde, får nogle fans øje på mig. Der kommer piger løbende fra alle sider, og min søster falder ned på jorden og bliver trampet på. Vagterne havde ikke set noget lignende. Der blev jeg nervøs, fortæller Daniel Sørensen. 

Jeg fik dødstrusler tre-fire gange om ugen.

Daniel Sørensen

Han fik sværere og sværere ved at gå på gaden i fred - en ting han nød i starten, men som til sidst blev for meget. 

- Folk havde en mening om mig, hver gang jeg gik ud, også selvom jeg bare lige skulle i kiosken eller på pizzeria. På det tidspunkt var drengene ikke så vilde med mig, fordi pigerne var det, og som teenager vil du gerne, at alle synes om dig, så det krævede mere og mere af mig, fortæller Danny Sørensen.

Plaget af dødstrusler og angst 

Til sidst tog upopulariteten blandt drengene overhånd. 

- Jeg fik sms'er og opkald med dødstrusler tre-fire gange om ugen. Hver gang jeg var til fest og mødte drenge, fortalte de historier om, at deres kammerater havde tæsket mig. Det påvirkede mig, jeg fik angst og blev mere og mere hjemme, fortæller Daniel Sørensen.

Det var årsagen til, at han droppede kendislivet efter fire år som Danny Kool og startede helt forfra med et job med at skure toiletter på en lokal bodega. 

- Det var en stor omvæltning, men det var en god beslutning. Efter fire år som Danny Kool havde jeg brug for at mærke, hvem Daniel Sørensen var.

Musik med modenhed

I dag ejer 31-årige Daniel Sørensen en burgerkæde og bor i et rækkehus med sin kæreste og to børn. Han har lagt angsten bag sig, men ikke musikken.

- De sidste par år har jeg været rundt til 90'er-fester og spille mine gamle numre. De bliver taget godt imod, så jeg begyndte at tænke, om jeg skulle prøve igen, fortæller Daniel Sørensen. 

Jeg vil tackle det på en helt anden måde i dag

Daniel Sørensen

Han har netop sendt sin første single på gaden efter 17 års fravær. 

- Jeg har sagt til mig selv, at nu tager jeg en tur mere af ren lyst. Hvis ingen gider høre på mig, skal jeg tilbage til mine burgerrestauranter, men hvis folk godt kan lide det, er jeg klar på at lave mere musik. 

Danny Kools nye single hedder 'Spørg din søster'. Hør en bid af den her:

Det er hans første udgivelse efter 17 års fravær på musikscenen. Video: Nina Brorson

- Det kan slutte fra den ene dag til den anden

Uanset hvordan Daniel Sørensens comeback går, så er han sikker på, at han i dag er bedre rustet til branchen.

- Jeg vil tackle det på en helt anden måde i dag, siger han. 

Han mener, at musikbranchen gjorde ham voksen i en alt for tidlig alder og råder unge stjerner til at holde lidt igen og ikke miste jordforbindelsen. 

-  Man skal huske, at man lever i en boble. Det er vigtigt at blive ved med skole og lige komme tilbage til hverdagen. Man ved aldrig, hvad der sker inden for musikbranchen, for det kan slutte fra den ene dag til den anden, siger Daniel Sørensen med håb om, at det ikke kommer til at ske denne gang.