Nyt twist i Hjem til gården: Se, hvilken magt de tidligere beboere får

Ulla når næsten kun lige at se sig slået af Jacob, inden det hele tager en uventet drejning.

53-årige Ulla Malmos forsøgte i næstsidste afsnit af 'Hjem til gården' ihærdigt at holde Jacob Grum-Schwensen op på en aftale, de havde indgået om ikke at sende hinanden i tvekamp.

Det lykkedes hende ikke, og Jacob Grum-Schwensen udfordrede hende i en tvekamp, som hun tabte.

I de foregående otte afsnit har taberen af tvekampen skrevet et brev og udnævnt næste uges storbonde. Men fordi vi nu går ind i finaleugen, kommer det til at foregå lidt anderledes.

På tvekampspladsen fortæller Lene Beier til Ulla, at hun ikke skal vælge en storbonde, men derimod får en anden magt.

- Da hun siger det, tænkte jeg bare: 'Hvad kan det nu være?' Jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle tænke, siger Ulla.

Ulla skal sammen med de andre tidligere beboere vende tilbage til gården, hvor de som jury skal stemme om, hvem de vil sende direkte i finalen. 

I klippet øverst i artiklen kan du se Ulla og de andre tidligere beboere vende tilbage til gården.

Uenighed om taktisk aftale

Og denne magt sætter Ulla Malmos i noget af et dilemma. For ifølge Ulla selv lovede hun og Jacob hinanden allerede i første uge, at de ville hjælpe hinanden til finalen. Men det viste sig, at det var uenige om, hvad aftalen helt præcist gik ud på.

Ulla mente nemlig, at de aftalte at hjælpe hinanden frem til finalen ved ikke at sætte hinanden i fare som første eller andenkæmper, mens Jacob mente, at aftalen kun galt, hvis en af dem var storbonde og skulle vælge en førstekæmper.

Det resulterede i, at Jacob i mandagens afsnit af 'Hjem til gården' valgte Ulla som andenkæmper og dermed i Ullas øjne brød deres aftale.

Moralsk dilemma

Derfor sætter det en masse tanker i gang hos Ulla. For skal hun fortsat hjælpe Jacob og stemme på ham eller gå mod ham og vælge en anden?

- Det var enormt problematisk og et moralsk dilemma. For Jacob havde hele vejen igennem været min bedste ven og kollega på gården. Han var uden sidestykke den, jeg ville give min fulde opbakning til, fortæller hun og fortsætter:

- Men set i lyset af, at jeg var så skuffet over hans aftalebrud og var en kryster, så vidste jeg ikke, hvem jeg skulle vælge.

Hvem Ulla og de andre beboere stemmer direkte videre i finalen, må du vente med at få svar på til finale-afsnittet, som bliver vist mandag d. 22. maj klokken 20.00 på TV 2 eller TV 2 PLAY.

Her er Hjem til gårdens beboere
Disse 14 personer skal samarbejde om at løse ugeopgaver og få gården op at køre - dog kun med redskaber fra starten af 1900-tallet.