Danmark er repræsenteret hele tre gange i Eurovision-finale

Det er ikke kun Anja Nissen, der kan hive sejren hjem til Danmark i Eurovision.

Hvis du troede, at Danmark kun har en enkelt chance for triumf i årets Eurovision-finale, så kan du godt tro om igen. På en måde. For ud over Danmarks repræsentant, Anja Nissen, som stiller op med sangen 'Where I Am', deltager to andre danskere også på en måde i finalen lørdag.

I 2013 vandt Emmelie de Forest både det danske og det internationale Melodi Grand Prix med sangen 'Only Teardrops', men siden da har hun hverken lagt musikken eller Eurovision bag sig.

Til det danske Melodi Grand Prix sidste år skrev Emmelie de Forest nemlig en sang til Anja Nissen, som hun ikke vandt med, og i år mødes de to kunstnere igen. Dog som konkurrenter. Emmelie de Forest har nemlig i år skrevet den sang, som Storbritannien skal stille op med i lørdagens finale af Eurovision - og som de altså dyster mod Danmark med.

Eurovision-finalen - sådan er rækkefølgen

1. Israel

2. Polen

3. Hviderusland

4. Østrig

5. Armenien

6. Holland

7. Moldova

8. Ungarn

9. Italien

10. Danmark

11. Portugal

12. Aserbajdsjan

13. Kroatien

14. Australien

15. Grækenland

16. Spanien

17. Norge

18. Storbritannien

19. Cypern

20. Romanien

21. Tyskland

22. Ukraine

23. Belgien

24. Sverige

25. Bulgarien

26. Frankrig

Emmelie de Forest forklarer, hvad der ifølge hende egentlig skal til for at lave en vindersang.

- Det er et godt omkvæd, og sangeren Lucie (Lucie Jones red.) leverer rigtig godt, hun er en super dygtig sanger, siger Emmelie de Forest.

Hun er dog spændt på, om den sang hun har skrevet er 'vild' nok til at vinde Eurovision.

- Nu er det her jo en ballade, så det bliver spændende, for det er ofte festsangene, der har det med at vinde, siger Emmelie de Forest.

Storbritannien behøvede modsat danmark ikke at kæmpe sig til finalen. Fem lande - de såkaldte "Big Five" - er direkte kvalificerede til finalen. Det drejer sig om Spanien, Italien, England, Frankrig og Tyskland, mens også Ukraine som værtsland er sikret en plads.

Nedenfor kan du se Emmelies og Storbritanniens bud på en vindersang.

Vinderen af det internationale Melodi Grand Prix 2013, Emmelie de Forest har i år skrevet en sang til Storbritannien. Video: Rikke Museth Janniche

Dansk indblanding i Bulgariens sang

Når den 17-årige Kristian Kostov på scenen til Eurovision og repræsenterer sit hjemland, Bulgarien, vil han ligeledes have en dansker i ryggen.

Den danske sangskriver Alex Vargas har nemlig været med til at skrive nummeret 'Beautiful Mess', som blev valgt af bulgarsk tv til at repræsentere landet i Eurovision.

29-årige Alex Vargas har de seneste år hittet med sange som 'Giving Up the Ghost' og 'Solid Ground', og sidste år modtog han en Danish Music Award som 'Årets Solist'.

Bulgarien er næstsidst til at optræde i aftenens finale.

Nedenfor kan du se Alex Vargas' og Bulgariens svar på en vindersang.

Sangeren Alex Vargas har i år skrevet en sang til Bulgarien. Video: Rikke Museth Janniche

Finalen i Eurovision finder sted lørdag og sendes direkte på DR1 klokken 21.00.

Afstemning