Pop- og jazzdiva med i 'Toppen af poppen'

Sangerinden vil lave et benspænd for sig selv under sin deltagelse i musikprogrammet.

Den 55-årige sangerinde Caroline Henderson har sagt ja til at være med i den kommende udgave af 'Toppen af poppen'. 

Dermed kommer hun snart til at tjekke ind på et endnu ukendt sted i Danmark sammen med andre danske kunstnere, der hver især skal fortolke hinandens hits i musikprogrammet. 

- Jeg synes, det kunne være en passende udfordring på nuværende tidspunkt i min karriere. Det bliver spændende forhåbentligt at få et lille indblik i de andres liv gennem musikken, siger hun.

Caroline Henderson er født i Stockholm og flyttede til Danmark i 1983. Seks år senere slog hun musikalsk igennem herhjemme, da hun sammen med sangerinden Maria Bramsen dannede bandet RayDeeOh. Gruppen står bag hits som 'Jeg vil la' lyset brænde' og 'Mandags-stævnemøde', og eksisterede indtil 1991.  

Siden har hun udgivet flere soloalbum og været med i både film og forestillinger - blandt andet stod hun i 2012 bag koncertteaterforestillingen ‘Jazz, Love & Henderson' på Østre Gasværk. 

16x9
Ray Dee Ohh bestod blandt andet af sangerinderne Caroline Henderson (til venstre) og Maria Bramsen. Foto: Steen Jacobsen
16x9
Caroline Henderson var vært ved Nordisk Råds litteraturpris i november 2016. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Caroline Henderson

Sanger og komponist

55 år

Født i Stockholm

Datter af den amerikanske jazz-musiker Rudy Henderson og den svenske mor, Gunilla

Flyttede til Danmark i 1983

Var en del af bandet RayDeeOh, der udkom med debutalbummet i 1989

Har siden udgivet flere soloalbum, og hun har vundet otte Danish Music Awards

Caroline Henderson er ridder af Dannebrog

Som en koloni - med en lillebitte forskel

'Toppen af poppen' er til gengæld noget helt nyt, og sangerinden indrømmer også, at hun faktisk aldrig har set programmet før.  

- Men jeg forestiller mig, at det bliver lidt som at være på koloni igen med den lillebitte forskel, at jeg er 40 år ældre og at hele opholdet bliver vist i fjernsynet, siger Caroline Henderson. 

Man kan sige, at det har været et selvarrangeret benspænd i processen

Caroline Henderson, sangerinde 

Pop- og soulsangerinden vil i programmerne synge anderledes versioner af de andre kunstneres sange.

- Man kan sige, at det har været et selvarrangeret benspænd i processen - men frem for alt forbereder jeg mig på at gøre musikken til min egen, siger hun. 

Tidligere på ugen blev den danske rockstjerne Michael Falch afsløret som første deltager i år, og siden er det også kommet frem, at også R'n'B-stjernen Burhan G og popsangerinden Dorthe Gerlach deltager i år. 

'Toppen af poppen' bliver sendt på TV 2 til efteråret. 

Læs mere om Caroline Henderson og de andre deltagere i årets 'Toppen af poppen' lige her.