Forfatter til det afslørende brev: - Jeg kunne ikke stå inde for det som menneske

Det var med is i maven, at 'Hjem til gården'-storbonden Line sendte Annet i kamp. Men kort efter fortrød hun, og krøb til korset i et hemmeligt brev.

I tredje afsnit af 'Hjem til gården' spidser konkurrencen for første gang for alvor til. Her indgår Line Daniel og Freja Christiansen en taktisk aftale om at sende Annet i tvekamp. Men desværre for Freja får storbonden Line kolde fødder og afslører planen for Annet.

Storbonden har en vigtig magt. Han eller hun skal nemlig vælge, hvilken person der skal i tvekamp og dermed risikere at ryge hjem fra gården.

Aftalen mellem Line og Freja går ud på, at hvis Line vælger Annet, ryger Annet ifølge Freja formentlig hjem og vælger dermed Freja som næste uges storbonde, fordi de er gode veninder. På den måde kan Freja "frede" Line ugen efter.

'Lortesituation'

Det var svært for storbonden Line Daniel at vælge, hvem der skulle være førstekæmper. Derfor søgte hun blandt andet råd hos 49-årige Jacob Grum-Schwensen.

Hun beskriver situationen, hvor hun skulle vælge førstekæmper som en 'lortesituation'. Og i dag fortryder hun, at hun lod sig påvirke til sit valg.

- Selvfølgelig havde Jacob en interesse i at snakke med mig om mit valg. Set i bakspejlet var det jo sindssygt dumt og naivt at snakke med andre om sit valg, siger Line og fortsætter:

- Man var nødt til at holde alt for sig selv, for alle tænkte jo taktisk, og det var svært at gennemskue, om folk var oprigtige.

Konkurrencen spidser til

Jacob hjælper alligevel Line ved at gennemgå alle taktiske scenarier ved hvert mulige valg. Men da Line skal vælge, er hun alligevel forvirret.

- Det eneste jeg tænker, da jeg skal tage mit valg, er, at jeg skal komme allerlængst, siger Line og fortsætter:

- Freja og Annet havde jo et ret godt bånd, og i min optik er det forkert, at man går bag om ryggen på sin ven. Men omvendt er det et spil, og Freja tænkte taktisk.

Du kan se Line fortælle om taktikken til de andre beboere i klippet øverst i artiklen.

Line havde sine betænkeligheder ved at vælge Annet, for hvis Freja kunne sætte sin veninde i fare, kunne Line så stole på, at Freja ville overholde deres aftale? 

Line vælger at stole på Frejas tilbud og sender Annet i tvekamp. Annet vælger Trine som andenkæmper, og da de begynder at pakke deres ting, får Line dårlig samvittighed over sine handling.

- Jeg kan bare mærke, at jeg ikke kan stå inden for det som menneske. Jeg går imod mine egne principper, så jeg bliver nødt til at fortælle Annet om det.

Line finder noget papir i en af de sække, som der er korn i og skriver brevet. Hun giver brevet til Søren, som lister det ned i Annets kuffert.

Søren beslutter sig også for at fortælle Trine om brevet. Og da Trine og Annet er ankommet til kæmperhytterne, løber Trine over til Annet for at sikre sig, at hun har fået læst brevet.

Herunder kan du se Trine fortælle til sit confession-kamera, at hun ved, der er noget i gærde.

Inden Trine gik i kæmperhytten fortalte Søren hende, at Annet havde fået et brev. Video: Marie Holm Mathiasen

Efter tvekampen har både Freja og Line brug for at gøre rent bord over for de andre beboere. Line samler beboerne og forklarer, hvad hun har gjort og hvorfor.

- Jeg kan ikke rigtig huske, hvordan de andre reagerer over for mig, og deres reaktion var faktisk også irrelevant for mig, siger Line og tilføjer:

- Det handlede om, at jeg skulle have det godt med mig selv og komme fra gården på en god måde. Derfor fortalte jeg det.

TV 2 har spurgt Freja, hvad hun syntes om, at Line afslørede deres plan for tidligt. Hun synes, det var dumt gjort af Line.

- Jeg havde jo lavet en aftale med Line om, at jeg ikke ville vælge hende som førstekæmper, hvis jeg blev storbonde, siger Freja og fortsætter:

- Jeg kan godt forstå, at det var hårdt for hende, det var det også for mig. Jeg havde da mega dårlig samvittighed.

'Hjem til gården' bliver sendt hver mandag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også følge med på TV 2 PLAY. Og husk at give 'Hjem til gårdens' Facebook-side et like og få alle historierne og se eksklusive videoklip

Her er Hjem til gårdens beboere
Disse 14 personer skal samarbejde om at løse ugeopgaver og få gården op at køre - dog kun med redskaber fra starten af 1900-tallet.