Schlagerkongen Hansi Hinterseer i Danmark: -Jeg troede aldrig, at jeg skulle synge

Den østrigske og meget folkekære sanger var forbi 'Go' morgen Danmark', hvor han snakkede om at gå fra skiløb til schlagermusik.

Han er beundret, elsker dyr, har succes og flot hår. 

Hans 'Hansi' Hinterseer er manden, som for mange er blevet ikonet på schlagermusik. Den letbenede og sentimentale popmusik fra alperne, som man enten elsker eller hader. 

Og selv hvis man hader det, kan man ikke fornægte mandens evne til at samle et publikum og sælge plader, hvilket blev understreget, da han lavede et dedikeret album til sine danske fans, 'The Danish Collection'', som strøg til tops på hitlisten. 

Men inden tenoren smurte stemmen i alpesmør og frisk luft, havde han ingen anelse om, at han skulle komme til at leve af at synge. 

De rigtige mennesker

Hansi Hinterseer er i øjeblikket i Danmark, fordi han skal synge til Dansk Top Prisen lørdag aften i Jyske Bank Boxen i Herning. Og det var i den anledning, at han tog sig tid til at komme forbi 'Go' morgen Danmark' lørdag morgen til en snak med Steen Langeberg om, hvordan Hansi Hinterseer blev til den regerende schlagerkonge.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle synge. Mit job var skiløb, siger han med henvisning til sin karriere som professionel skiløber, hvor han i midten af 1970'erne vandt seks World Cup-turneringer i slalom.

Men da alderen blev højere og sejrene på pisten blev færre, skulle han finde på noget andet at leve af, hvilket var et problem for den professionelle sportsmand. 

- Når man er sportsmand, så tænker man overhovedet ikke på, hvad man skal lave bagefter. Det er man alt for fokuseret på sporten til. Som ung var jeg helt forelsket i sporten, og man giver alt, hvad man har for at komme til tops, siger Hansi Hinterseer. 

Hans album til danskerne røg helt til tops på hitlisterne.

Da han havde lagt skiene på hylden, ernærede han sig en overgang som kommentator på skikonkurrencer, og det var helt tilfældigt, at han skulle blive sanger. 

- Jeg var der på det rigtige tidspunkt med de rigtige folk omkring mig, siger Hansi Hinterseer. 

Han tilskriver dog sin succes som sportsmand æren for, at han fik muligheden for at blive sanger. 

- Hvis man har haft succes, er det lettere at komme i gang med det næste. Og så har man jo altid brug for lidt held i livet, siger han.