Rookie rørt til tårer: - Jeg kan slet ikke forstå det

Den 21-årige hulahop-artist havde på ingen måde regnet med at gå videre ti 'Danmark har talent'-finalen, så da hun forlod scenen tog følelserne over.

Da hun optrådte til sin audition var hun så nervøs, at hun måtte spurte ud fra scenen for at kaste op inden dommerne nåede at kommentere.

Lørdag aften var det ikke kun nerverne, som påvirkede 21-årige Rie Alstrup med kunstnernavnet Rookie. Seerne var så vilde med hendes hulahop-show i 'Danmark har talent', at de stemte hende direkte videre til finalen.

Se Rookies optræden i tredje liveshow i 'Danmark har talent' øverst i artiklen.

Den glæde fik hele hendes krop til at reagere: Efter de to værter havde annonceret, at hun var seernes favorit, og hun havde forladt scenen, begyndte hun at græde som pisket.  

- Jeg kunne slet ikke forstå den anerkendelse, de gav mig - det kan jeg stadig ikke. Jeg er slet ikke vant til det, så det er en helt ekstrem oplevelse for mig, siger hun dagen derpå.

Hun var overbevist om, at det ville være en af de andre dygtige talenter, som gik videre og selv da hun stod blandt de tre sidste, turde hun ikke håbe på, at hun var nummer ét.

- De er jo allesammen vildt dygtige. Jeg har ikke haft sådan nogle store succesoplevelser før, så jeg stod og sagde til mig selv, at det ikke kunne være mig.

- Det var derfor jeg blev så rørt. Det var en mursten i hovedet: Det var rent faktisk mig, de godt kunne lide, siger hun og tilføjer, at hun er rigtig glad for, at hun får lov at optræde igen. 

Nerverne skulle tøjles 

Rookies hulahop-show høstede ikke kun stemmer. De fire dommere havde også positive kommentarer til nummeret, som var koreograferet over sangen "House of the rising sun" fra den dystre film Sin City.

- Hold kæft hvor er det dejligt visuelt, udbrød dommer Nabiha.

 - Sindssygt smart, hvis man er lidt nervøs, at man starter med slukket lys, men med lys hulahop-ringen, tilføjede hun. 

Dommerne havde aldrig set noget lignende, da Rookie optrådte første gang i 'Danmark har talent'. Se hendes audition her:

Rookie fletter hip hop sammen med hulahop.

Dommerne havde nemlig godt lagt mærke til, at nerverne igen var på spil for Rie Alstrup. To gange tabte hun sin hulahopring, men fik den hurtigt samlet op igen.

- Der var nok lidt nerver, og måske var det derfor, du tabte den gode gamle hulahop-ring, sagde Peter Frödin.

Og ganske rigtigt: Både under generalprøven og under selve hendes optræden var hendes hænder våde af sved, fordi hun var nervøs.

- Det var helt klart et problem. Til de første prøver var jeg ikke nervøs, men så snart der kom publikum på, fik jeg vildt svedige hænder - det gjorde det langt sværere at beholde grebet på ringen, når der var fart på, siger hun.

Blev ved med at danse

Når det er ved at gå galt handler det ifølge Rie Alstrup om at få "øjenkontakt med hulahop-ringen".

Så selvom der skete små fejl, så fortsatte hun ufortrødent sin koreografi.  

- Hvis jeg er i et øjeblik, hvor jeg ikke må lave fejl, så skal jeg hele tiden have kontakt med den og orientere mig efter den. Det handler om at være skarp. Man får virkelig gode reflekser af den her sport, skal jeg hilse at sige, siger hun.

Hun har ikke skænket sit finale-nummer så mange tanker endnu, men begynder træningen allerede nu.   

I sin præsentationsvideo lørdag aften satte Rie Alstrup ord på, hvorfor hendes talent med hulahop-ring - eller Hooping, som det også hedder - er så speciel for hende:

- Hooping betyder alt for mig. Endelig har jeg fundet noget, jeg kan finde ud af og er god til, sagde hun.