Udenlandsk tv-hold krydser det halve af jorden: Kan ikke få nok af Talent-deltager

En deltager i 'Danmark har talent' får ikke bare tv-tid herhjemme - tusindvis af filippinere følger med i spænding, om hun går videre til finalen.

De er rejst mere end 10.000 kilometer for at overvære showet. 

Når tredje semifinale i 'Danmark har talent' bliver sendt lørdag aften, er det nemlig ikke kun danske familier, som sidder foran skærmen.

Et tv-hold er kommet helt fra Filippinerne for at følge semifinalisten Jackie Pajo i konkurrencen.

Hun har i årevis delt sin musik på sociale medier som YouTube og sang-appen Smule. Og det har resulteret i en større fanskare på den anden side af jorden, hvor hun er vokset op.   

- Selvom det er et enormt land, så bliver der lagt mærke til det, når filippinere klarer sig godt i udlandet, siger Jackie Pajo til TV 2.

Den 33-årige sangerinde gav dansedommer Cecilie Lassen gåsehud og fik Jarl Friis-Mikkelsen til at fælde en tåre til sin audition, hvor hun sang Celine Dions storladede kærlighedssang "Power of Love". 

Jackie har mange store idoler, men hvor stor er hendes egen stemme?

Medierne vil have fat i Jackie

Jackie Pajo var allerede i de filippinske nyheders søgelys, da hun fik at vide, at hun var blandt de 35 talenter, som gik videre til semifinalerne i 'Danmark har talent'. 

"Filippinsk pige fik stående klapsalver fra publikum og fire gange "ja" fra dommerne i 'Danmark har talent'", lød skærmteksten, da billederne af hendes audition blev vist på nationalt filippinsk tv.

Filippinernes største medievirksomhed, ABS-CBN, havde nemlig opsnappet, at en landsmand klarede sig godt i talent-programmet. Det kom der et indslag på kanalen Balitang Global ud af - en kanal, som når ud til hele Asien, Mellemøsten og Europa. 

Selv er Jackie Pajo meget overrasket over, at de har opdaget hendes deltagelse i programmet. I et land med lige under 100 millioner indbyggere, skulle man tro, at en enkelt dansk-filippiner var nem at overse.  

- Jeg er blevet kontaktet af flere medier fra Filippinerne, som ville lave noget med mig. Det er helt overvældende, og jeg havde slet ikke regnet med det, siger hun.

Viser sit talent på internettet

I de sidste syv år har Jackie Pajo boet og stiftet familie i Danmark. Hun kommer fra en meget musikalsk familie, så musikken har altid været en del af hendes liv.

Mellem mand, børn og fuldstidarbejde finder hun tid til at udfolde sit sang-talent online. På appen Smule optager hun små videosekvenser, hvor hun synger både engelske sange med sine idoler, Celine Dion, Mariah Carey og Whitney Houston, filippinske sange og selvkomponerede sange.  

I skrivende stund har hun 29.116 følgere på sin personlige profil på Facebook og 21.170 likes på sin 'Danmark har talent'-facebookside.  

Med sin deltagelse i 'Danmark har talent' håber hun at slå igennem i Danmark og at skrive og komponere et personligt album.

De mange trofaste støtter fra hjemlandet må dog nøjes med at se med, når Jackie Pajo optræder i semifinalen lørdag aften:  

- Jeg er meget meget taknemmelig for støtten, men jeg har sagt til dem, som har kontaktet mig fra Filippinerne, at de ikke kan stemme. Det er kun danskere, griner hun.