Det så du ikke på tv: Måtte save i kulissen for at afgøre drama

TV 2-redaktør Thomas Strøbech svarer her på, hvorfor man var nødt til at tage Søren og Navids tvekamp om i 'Hjem til gården'.

Selv om 21-årige Navid fra Brøndby Strand aldrig havde stået med en sav i hånden før, gav han den 15 år ældre Søren kamp til stregen.

I TV 2's nye realityprogram 'Hjem til gården' mødtes de to mandlige beboere mandag aften i en tvekamp, hvor det handlede om at save hinanden ned fra tre træbjælker.

Den, der først ramte jorden, tabte. Men mod alt forventning endte det med, at Søren og Navid savede hinanden ned på præcis samme tid. Faktisk ramte de jorden med henholdsvis foden og numsen på samme tid.

Øverst i klippet kan du se, hvordan det så ud.

Det betød, at optagelserne og dermed konkurrencen stoppede i en time, hvor produktionen igen og igen afspillede faldet for at se, hvem der ramte først.

- På settet virkede det umuligt at afgøre, hvem der ramte jorden først. Fra nogle kameravinkler lignede det den ene, fra andre den anden, og halmet på gulvet hjalp heller ikke ligefrem til et tydeligere billede, siger TV 2-redaktør Thomas Richardt Strøbech.

Derfor besluttede han, at tvekampen skulle tages om - dog kun med en bjælke.

- Vi har ikke måleudstyr med olympisk nøjagtighed med på en sådan produktion, og når vi gennemgik billederne frame by frame, var det ikke tydeligt nok, hvem der rent faktisk vandt. Derfor valgte vi, at det var mest fair for begge deltagere, da der potentielt var en halv million på spil, at lave en decideret omkamp, siger han.

Måtte save i settet

Men da optagelserne foregår ude i naturen var der ikke lige to ekstra bjælker, og produktionen var derfor nødsaget til at save noget af scenografien ned.

- Fordi det var første tvekamp, var vi presset på tid og løb tør for materialer, men en fra produktionen opdagede heldigvis, at noget af scenografien på kamppladsen faktisk bestod af samme type bjælker, fortæller Thomas Richardt Strøbech og fortsætter:

- Så holdet måtte simpelthen i gang med motorsaven og fælde noget af settet, før konkurrencen kunne fortsætte og blive afgjort.

Og kampen blev afgjort. Navid tabte omkampen og måtte forlade 'Hjem til gården'.

Afgørende magt

Inden han drog tilbage til Brøndby Strand, havde han dog en sidste opgave. Den beboer, der hver uge skal forlade gården, får nemlig en magt. Han eller hun skal vælge næste uges storbonde, som får en afgørende magt.

Udover at have ansvar for, at ugeopgaverne bliver løst, skal storbonden nemlig også vælge en førstekæmper.

Hvis du vil læse Navids brev og se, hvem han vælger som næste uges storbonde, så klik på linket herunder.

Herunder kan du se, hvilke beboere der stadig bor på gården.

Her er Hjem til gårdens beboere
Disse 14 personer skal samarbejde om at løse ugeopgaver og få gården op at køre - dog kun med redskaber fra starten af 1900-tallet.