Blå gæst overraskede alle på live-tv: Pludselig røg han bagover

Det er ikke altid, det går helt som planlagt, når man sender live-tv. I 'Go’ morgen Danmark' fredag stak et interview helt af.

Det skulle have handlet om den nye dokumentar 'Min mor er pink'.

Men interviewet i Go’ morgen Danmark med dokumentarens hovedpersoner, performancekunstneren Michael Richardt og hans mor, Malou Gabriella, endte med at gå i en helt anden retning.

For Michael Richardt tog fusen på alle i tv-studiet.

Først overraskede performancekunstneren, der havde malet sig selv helt blå, alle ved - i begyndelsen af interviewet - at bede om, at interviewet skulle foregå på engelsk, selvom han taler flydende dansk. 

Og senere slog han pludselig - midt under interviewet - en form for baglæns kolbøtte henover sofaen i studiet, hvor han sad.

Han er super tilfreds

Michael Richardts mor, instruktøren og værten Ida Wohlert så til, mens performancekunstneren bevægede sig henover sofaryggen for at stille sig i baggrunden med ryggen til kameraet, mens interviewet fortsatte.

Jeg havde ikke planlagt noget som helst. Jeg havde planlagt at være blå og have et ternet jakkesæt på. Det var det

Carl Michael Richardt

Ifølge Michael Richardt selv reagerede han bare på de spontane indskydelser, han fik, mens kameraerne rullede.

- Jeg havde ikke planlagt noget som helst. Jeg havde planlagt at være blå og have et ternet jakkesæt på. Det var det, fortæller han efterfølgende.

Og Michael Richardt fortryder ingenting. Tværtimod er han ”super tilfreds” med sin optræden på tv.

- Hun (Ida Wohlert red.) sagde til mig, inden vi gik i studiet, at jeg skulle være mig selv. Da hun sagde det, var jeg sådan lidt: ”Ooohh my God”, og så slog jeg altså over i engelsk – for det var sådan, jeg følte, at jeg bedst kunne være mig selv, siger han.

- Og så følte jeg, at dem, jeg talte til, talte engelsk. Jeg følte, at de mennesker, der skal høre mig, forstår engelsk, tilføjer Michael Richardt.

Derfor slog han en kolbøtte

Kolbøtten slog han, da han følte, at han havde brug for at gøre det – fordi han kunne mærke en uro i kroppen.

- Malou (Michael Richardts mor red.) var så godt i gang med at tale – og den måde, jeg bedst tænker på, er, når jeg bliver fysisk.

- Jeg ved godt, at jeg kunne have valgt bare at sidde stille og være kedelig, men jeg valgte altså at være ærlig over for mig og situationen, jeg sad i, forklarer Michael Richardt.

Det gik dog ikke ubemærket hen.

Efter interviewet, da de sad i taxaen på vej tilbage til hotellet, fik han ”en opsang” af sin mor, Malou Gabriella.

Fik en skideballe

Det fortæller Malou Gabriella efterfølgende selv.

- Han fik en skideballe af mig, men så forsøgte jeg at vende det hele til noget positivt. For enten giver det her en dårlig omtale af dokumentaren og projektet, eller også giver det noget god omtale, siger Malou Gabriella.​

Samtidig er det, der skete i studiet, Michael Richardt i en nøddeskal.

- Sådan har det altid været, siden han kunne gå. Det er jo sådan, han er, lyder det fra Michael Richardts mor.

Instruktøren: Det var ikke noget, vi havde planlagt

Cecilie Debells, instruktøren bag dokumentaren, var heller ikke forberedt på det, der skete.

- Vi kiggede på hinanden. Malou kiggede også på mig, og vi så tænkte vi begge to: ’Shit!’, siger hun.

- Det var ikke noget, vi havde planlagt, så det kom bag på mig, men jeg kender Michael godt, så jeg ved, at han kan finde på mange ting, lyder det fra instruktøren.

Cecilie Debells har det okay med, hvis interviewet i 'Go’ morgen Danmark' ender med at stjæle fokus fra det, som de var i studiet for at fortælle om – dokumentaren.

Den handler om Michael Richardt og hans mor, Malou Gabriella – en blå mand og hans mor – på roadtrip i en lyserød campingvogn tilbage til de byer, der er forbundet til hans opvækst.

Udgangspunktet er Michael Richardt, der har haft en turbulent opvækst.

Dokumentaren 'Min mor er pink'

Gennem dokumentaren, der får premiere på filmfestivalen CPH:DOX fredag, forsøger Michael og hans mor at finde hinanden i voksenlivet, hvor de får talt om, hvorfor han ikke så sin mor som barn, hvorfor han ikke kendte sin far, og hvordan han i dag udtrykker sig i kunsten - nu sammen med sin mor.

Hvis man ser dokumentaren, forstår man, at der ligger mere bag den blå mand, Carl Michael Richardt, end det, man ser i 'Go’ morgen Danmark', lyder det fra Cecilie Debells.

- Jeg er ikke sur på ham over, at han tog fokus. Det er jo en del af det at arbejde med mennesker som Michael, men jeg håber, at det her kan skabe en nysgerrighed til at finde ud af, hvem han er. For Michael er jo meget mere end det, man ser her. Her ser vi en skør mand – men han er et fantastisk menneske, der er meget tænksom og reflekterende og fantastisk, slutter hun.

 Selvom det ikke var planlagt, bliver hans optræden i Go’ morgen Danmark, da også brugt til noget efterfølgende.

Ifølge Michael Richardt skal klippet fra 'Go’ morgen Danmark' indgå i en udstilling – sammen med alle hans andre medieoptrædener.

- Det bliver et portræt – et selvportræt, forklarer han.