Navid er ikke vant til livet på landet: Hønsene gør mig utilpas

Der er langt fra Brøndby Strand til den gamle gård i Hjem til gården. En helt ny verden åbner sig for Navid.

I et nyt realityprogram, der har premiere mandag aften klokken 20.00 på TV 2, skal 14 mennesker flytte ind på en gammel gård og drive den med de redskaber og faciliteter, som man havde tilbage i starten af 1900-tallet.

Det betyder blandt mange andre ting, at de skal holde høns, så de kan få æg og slagte dem til deres måltider. Men kommer man fra storbyen og ikke har været i kontakt med det gamle danske landlige liv før, så er det noget af en omvæltning. Spørg bare 21-årige Navid fra Brøndby Strand.

I programmet kan det nemlig se ud, som om den unge mand er decideret bange for fugle, men ifølge ham selv, gør de flaksende høns ham blot utilpas.

Om Hjem til gården

14 personer med vidt forskellige baggrunde afprøver drømmen om ’det simple liv’, når de flytter ind på en primitiv gård, der hverken har elektricitet eller rindende vand.

I ti programmer skal de i fællesskab få en hverdag til at fungere med alt, hvad det indebærer, når man er selvforsynende, samtidig med at de kæmper mod hinanden.

For hver uge mødes to beboere i tvekamp, og hver uge siger vi farvel til den beboer, der taber. Den beboer, der står tilbage som den sidste, er vinder af ’Hjem til gården” og 500.000 kroner til opfyldelse af en personlig drøm.

Premiere mandag klokken 20.00 på TV 2.

Fascinerende

I modsætning til nogle af de andre beboere i ’Hjem til gården’, så er Navid på ingen måde vant til at bo tæt på dyr – og oplevelsen gør virkelig indtryk på ham:

- Det er meget fascinerende. Når man skal ned og hente noget eller forbi toilettet, så ser man lige hesten Annabelle stå i sin stald eller nogle køer, fortæller Navid til TV 2.

Han synes, det er sjovt at bo på en gård med dyr, fordi han ikke har været vant til det liv.

Livet på gården i ’Hjem til gården’ er væsentlig anderledes, end det liv han lever til dagligt i den moderne verden med den teknologi, vi i dag har. Eksempelvis er han vant til elektricitet, rindende vand, tv, mobiltelefon og meget mere.

Udover at leve tæt op ad dyr, gør det også stort indtryk på Navid, at man aldrig ved, hvad klokken er.

- Vi ser seriøst på solen. Altså, hvor på himlen den er for at gætte, hvad klokken er. Det bliver lidt sygt i længden.

21-årige Navid dyrker til dagligt atletik på eliteplan.
21-årige Navid dyrker til dagligt atletik på eliteplan. Foto: Lotta Lemche / TV 2

Skulle deltage i høneslagtning

Selv om Navid bliver utilpas af at være i nærheden af fugle, går han alligevel med til at hjælpe til med at slagte en høne. Eller det vil sige, at han overværer slagtningen.

For i første omgang var det meningen, at han skulle fange hønen og holde den, når hovedet skulle hakkes af. Men det er alligevel for meget for den unge eliteatlet.

- Jeg vil gerne overvinde min frygt, så det her med at slagte en høne er noget, jeg gerne vil prøve. Men det går ikke særlig godt, siger Navid og fortsætter:

- Men jeg får set det.

'Hjem til gården' har premiere i aften klokken 20.00 på TV 2. Du kan også følge med på TV 2 PLAY. Og husk at give 'Hjem til gårdens' Facebook-side et like og få alle historierne og se eksklusive videoklip.

Herunder kan du læse mere om de 14 beboere på ’Hjem til gården’.

Her er Hjem til gårdens beboere
Disse 14 personer skal samarbejde om at løse ugeopgaver og få gården op at køre - dog kun med redskaber fra starten af 1900-tallet.