Navid måtte forlade gården: - Det ramte mig psykisk

Livet på en gård uden elektricitet og rindende vand har åbnet Navids øjne for, hvordan det er at være fattig.

Det blev et kort ophold på gården for 21-årige Navid fra Brøndby Strand. Han har netop tabt tvekampen til Søren og er derfor den første beboer, der må forlade TV 2s nye reality-program 'Hjem til gården'.

Men selv om han kun fik fire dage, så har opholdet alligevel gjort stort indtryk på Navid. Især at leve uden elektricitet og rindende vand var en stor oplevelse for ham, og noget der i den grad satte tankerne i gang hos den 21-årige eliteatlet fra Brøndby Strand.

- Da jeg var på gården, kom jeg i tanke om min mor. Hun har altid sagt, at man skal værdsætte de ting, man har i livet, siger Navid til TV 2 og fortsætter:

- På gården gik det virkelig op for mig, hvor hårdt det rent fysisk og psykisk er, hvis man ikke har strøm og nok mad.

'Det ramte mig psykisk'

Han oplevede, at det tærede på hans kræfter, at han levede af byggrød og kål meget af tiden. Det fik ham til at tænke på, at vilkårene jo faktisk er sådan for en stor del af verdensbefolkningen, der lever under fattigdomsgrænsen.

- Det ramte mig psykisk. Jeg vidste jo, at når jeg var færdig i ’Hjem til gården’, så kunne jeg bare gå hjem og åbne køleskabet, men det er der en masse mennesker, der ikke bare kan, siger han og tilføjer:

- De lever i en verden, hvor deres situation nærmest er umulig at ændre på.

Gik sulten i seng

Udover øjenåbneren var det også en oplevelse at bo tæt op ad 13 andre fremmede mennesker. Især det her med at sove sammen gjorde indtryk.

- Jeg kan godt lide, at der er ro, når jeg skal sove. Men med så mange mennesker, så blev man tit vækket, når folk skulle op og tisse om natten.

Men også hele madaspektet gjorde indtryk. Navid har nemlig ikke før været ude for at skulle grave kartofler op eller finde krydderurter i køkkenhaven.

Ligesom det var nyt at lave mad på et gammeldags komfur, hvor det tog timer, før en suppe begyndte at koge.

- Der var et par dage, hvor jeg gik sulten i seng. Maden smagte fint, men det var meget anderledes fra det, som jeg normalt spiser.

'Hjem til gården' bliver sendt hver mandag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også følge med på TV 2 PLAY. Og husk at give 'Hjem til gårdens' Facebook-side et like og få alle historierne i dit feed og se eksklusive videoklip.

Her er Hjem til gårdens beboere
Disse 14 personer skal samarbejde om at løse ugeopgaver og få gården op at køre - dog kun med redskaber fra starten af 1900-tallet.