Peter Frödin svingede lidt for vildt med sin partner: - Det er jo en pissefarlig dans

Dommer Peter Frödin havde ekstra stor respekt for lindyhop-danserne Team Happy Feet i 'Danmark har talent' - han har nemlig selv prøvet dansen.

Lørdag aften løb første liveshow i 'Danmark har talent' ad stablen. Kun to af de syv talenter, som gik på scenen, kunne gå videre til konkurrencens finale, og det blev hiphop-danserne High 5 og den 10-årige rapper Elias.

Blandt de optrædene var de fire dansere i Team Happy Feet, som danser den energiske swingdans lindyhop. Desværre gik de ikke videre, men der var særligt én af dommerne, som havde kæmpe respekt for deres talent:

- Det er jo en pissefarlig dans, siger dommer Peter Frödin.

Han fortæller, at han i sine yngre dage også dansede pardans. Med stor indlevelse genkalder han en episode, hvor han var ude for en mindre ulykke med sin dansepartner Helle: 

- Jeg hiver i benene - for hårdt -, hun flyver over i en søjle og knalder øjenbrynet ind i. Og det flækker. Så jeg ved om nogen, hvor farligt det kan være, siger han.

De trin, som Team Happy Feet udøvede mindede ham skræmmende meget om ulykken fra dengang:

- Den der, lige hvor hovedet er ved at knalde ned i gulvet, beskriver han og viser med sine fagter et af dansernes trin.

- Ej, men det er for vildt! I satser, og det går virkelig godt for jer. 

Team Happy Feet missede fortalte historien om, hvordan en lille uforudsigelighed kan føre til dans i 'Danmark har talent':

Team Happy Feet danser løs i første liveshow af Danmark har talent 2017

Alle vil danse lindyhop

De øvrige tre dommere var også begejstrede for Team Happy Feet, som giver dem alle lyst til at danse. 

- Jeg synes det var en fantastisk historie. Man kender godt, at man står på Hovedbanegården, og så er toget forsinket. Det er pisseirriterende. Jeg skal bare lige huske det til næste gang, at jeg skal finde en sød fyr eller pige på banegården og så svinge rundt med dem, siger dommer Nabiha.

- Men ingen søljer, helst ingen søjler, siger hun med hentydning til Peter Frödins ulykke.  

Dommer Cecilie Lassen, som uofficielt har fået tilnavnet "den hårde dansedommer", kom også i godt humør af dansen, men havde dog et par tekniske råd med til danserne.  

- Jeg savner lidt skarpere fodarbejde, så det er ligesom en symaskine, der hakker op og ned. Især når I danser synkront, siger hun.

Alligevel er hun ikke i tvivl om, at hun gerne vil være med. 

- Jeg håber at nogle begynder at holde lindyhop-fester i København eller i Danmark. Så kommer jeg og danser med jer.

På trods af at Team Happy Feet ikke skal optræde mere på skærmen, så fortalte de i aftenens program om deres nye projekt: De har åbnet en danseskole i København, hvor de skal undervise i deres dans - så måske er det ikke helt urealistisk, at Cecilie får en lindyhop-fest. 

Følg Danmark har talent hver lørdag på TV 2 og TV 2 Play.