Trump vandt en filmpris i 1991 - men han har aldrig hentet den

16x9
Arkivbillede. Donald Trump fra 1989. Foto: SWERZEY / Scanpix

Golden Raspberry Awards skal lørdag uddele priser til årets værste film og skuespillere. I 1991 fik Donald Trump en af priserne.

I et kvart århundrede har prisen stået urørt. 

Prisen, der er en såkaldt 'Razzie' for årets værste birolle, tilhører USA's nye præsident.

For sin birolle i Hollywood-filmen 'Ghost Can't Do It' blev Donald Trump i 1991 hædret under Golden Raspberry Awards, der traditionen tro kårer årets mislykkede film og skuespillere dagen før Oscar-uddelingen. 

Men forretningsmanden har endnu ikke hentet sin tvivlsomme hæderspris - og det til trods for, at det er den eneste filmpris, han nogensinde har vundet, skriver The Huffington Post.

Nu overvejer grundlæggerne bag Golden Raspberry Award, John Wilson og Mo Murphy, i stedet at sende prisen til ham - især fordi at den er begyndt at smuldre.

- Vi håber, at Trump vil hente den, inden den falder fra hinanden, siger de til The Huffington Post og tilføjer:

- Vi vil også elske at sende den til ham, så han kan vise den frem på sit ovale kontor.

Donald Trumps pris for årets værste birolle i 1991.
Donald Trumps pris for årets værste birolle i 1991. Foto: Golden Raspberry Award

Pris med humor og kærlighed

Det er ikke kun Donald Trump, der gennem tidens løb er blevet udnævnt til at være årets værste mandlige birolle.

I 1995 var det O. J. Simpson for rollen som Detective Nordberg i filmen 'Naked Gun 33⅓: The Final Insult', der stod for skud. Will Smith fik prisen i 2013 for rollen som Cypher Raige i filmen "After Earth".

Fakta: Donald Trump som skuespiller

Donald Trump har medvirket i 13 film. Han har blandt andet haft en rolle i film som Zoolander, Alene hjemme 2: Glemt i New York, Ghosts Can't Do It og Halløj på Wall Street.

I størstedelen af sine film har han spillet sig selv, nemlig forretningsmanden Donald Trump.

Han medvirkede i sin første film, Ghosts Can't Do It, i 1989, og hans seneste film er Horrorween fra 2011.

Og lørdag skal endnu en mandlig skuespiller have den tvivlsomme pris, der dog gives med en vis portion humor og kærlighed.

Blandt de nominerede i samme kategori er skuespillere som Nicolas Cage for rollen som Hank Forrester i filmen 'Snowden', Johnny Depp for rollen som Tarrant Hightopp i filmen 'Alice Through the Looking Glass', Jesse Eisenberg for rollen som Lex Luthor i filmen 'Batman vs. Superman: Dawn of Justice' og Will Ferrell for rollen som Jacobim Mugatu i filmen 'Zoolander 2'.

Men spørgsmålet, der står tilbage, er, hvorfor Trump i sin tid fik netop denne pris. Ifølge John Wilson og Mo Murphy er svaret simpelt.

- Selv med den korte tid på skærmen, var hans performance fyldt med praleri, et tomt og ligegyldigt indhold og smerte. Det er præcis, sådan en slags skuespil, The Razzies lever for at vanære.

Her kan du se Donald Trumps præstation i 'Ghost Can't Do it', der ligger på listen over de 100 værste film nogensinde:

Et blakket ry

Det var heller ikke helt tilfældigt, at Donald Trump samme år blev nomineret til både prisen som året værste mandlige birolle og årets værste nye stjerne. Et år før, han blev tildelt sin hæderspris, var den successige forretningsmand i vælten. Spy Magazine havde sendt adskillige checks ud på mindre end en dollar til verdens rigeste mennesker for at se, hvem af dem der var billigst.

Kun to personer hævede checken. En våbenhandler og Donald Trump.

- Enhver vidste, hvem han var, og mange mennesker synes allerede, at han var modbydelig. Hans skuespil forstærkede blot dette indtryk, siger John Wilson og Mo Murphy.

Her er skuespillerne, der sidste år vandt en 'Razzie'