En uge til Oscar: Her er de 10 mest pinlige øjeblikke

Politiske taler, bizarre åbningsnumre, bar mave og total nøgenhed - der har været mange pinlige øjeblikke til Oscar-showet. Her kan du se et udpluk.

Den 26. februar løber det 89. Oscar-show af stablen, hvor omkring 30 millioner seere sidder klistret til skærmen for at opleve de smukke kjoler, vinderoverrækkelserne, de rørende taler og flotte optrædener i showet. 

Men af og til sniger der sig også nogle utilsigtede, pinlige og decideret tåkrummende hændelser ind i showet, som kommer bag på både seere, publikum og Oscar-akademiet selv. 

Se Oscar på TV 2

Du kan følge hele Oscar-showet aftenen og natten til mandag den 27 februar på TV 2 og TV 2 PLAY.

Michéle Bellaiche er vært på Oscaraftenen, hvor en række gæster, mode- og filmeksperter sidder klar til at kommentere showet undervejs. 

Se hele TV 2's Oscar-program, der begynder søndag den 26 her: 

  • kl. 22.55 'Oscar 2017: Og de nominerede er...'
  • kl. 23.15: 'Silent Nights' (Dansk kortfilm, der er Oscar-nomineret i år)
  • kl. 23.55: 'Oscar rød løber - direkte'
  • Kl. 2.30: 'Oscar 2017 Prisuddeling - direkte

Vi har samlet ti af de pinligste Oscar-øjeblikke gennem de seneste 89 år. Du kan stemme på det øjeblik, du synes var mest pinligt nedenfor. 

De mest pinlige Oscar-øjeblikke

Brando afslog sin pris

Marlon Brando gav en syngende lussing til Oscar-akademiet og hele filmbranchen, da han vandt en Oscar for sin legendariske rolle i filmen 'Godfather'. I stedet for selv at gå på talerstolen, blev han væk og sendte apache-indianeren Sacheen Littlefeather i sit sted, der på vegne af Brando afslog prisen. 
Hør hvorfor i klippet. 

Jolies tungekys med brormand

Angelina Jolie gav sin bror James et stort kys til Oscar-festen, som chokerede mange. Foto: Allover Press
I begyndelsen af sin karriere var skuespillerinden Angelina Jolie først og fremmest kendt som lidt af en skandale-dronning. 
Det mærkat fik hun blandt andet, fordi hun til Oscar-festen i 1999 tungekyssede med sin bror, da hun vandt prisen for bedste skuespillerinde. I takketalen udbrød hun også begejstret "Jeg er simpelthen så forelsket i min bror lige nu", og folk havde svært ved at forstå den overvældende og eksplicitte søskendekærlighed. 
 

Disney blev rasende, da Snehvide åbnede showet

Rob Lowes intronummer med en syngende Snehvide faldt hverken i god jord hos seerne eller Disney Foto: Polfoto
I 1989 havde de fleste seere og publikummer svært ved at finde en grimasse, der kunne passe, da Oscar-værten Rob Lowe åbnede showet med Snehvide (eller i hvert fald en kvinde klædt ud som Snehvide) i et stort og temmelig bizart sangnummer. Hos Disney blev man så utilfreds, at man efterfølgende sagsøgte Oscar-akademiet for at bruge Snehvide-kostumet. 

Jennifer Lawrence faldt: - Det er så pinligt

Jennifer Lawrence oplevede enhver Oscar-vinders mareridt, da hun i 2013 vandt prisen for bedste skuespillerinde. For selvom hun - efter eget udsagn - virkelig koncentrerede sig om at gå op til scenen for at holde sin takketale, faldt hun i sin store kjole på vej op ad trappen og måtte bruge et par sekunder på at rejse sig igen.
Det var dog primært pinligt for Lawrence selv, for både publikum og seere gav hende efterfølgende deres uforbeholdne støtte i salen og på de sociale medier. 
 
 

Den forkerte Frank rejste sig

Frank Capra vandt heldigvis flere Oscars siden den uheldige episode, hvor han fejlagtigt troede, hans navn blev råbt op, og derfor nåede at løbe halvt op på scenen. Foto: Polfoto
I 1934 fandt en af Oscar-historiens mest ydmygende episoder sted, da prisen for bedste instruktør skulle uddeles.
For da prisuddeleren Will Roberts åbnede konvolutten udbrød han "Kom herop og hent den, Frank!". Hvad han ikke havde tænkt over var, at der var to Frank'er nominerede, og den 'forkerte' Frank, Frank Capra, sprang op og nåede et stykke op mod scenen, før der blev sat spot på Frank Lloyd, der var den rigtige vinder. Capra har senere skrevet i sin biografi, at vejen tilbage til pladsen var "den længste, sørgeligste og mest rystende gåtur i hans liv", skriver filmsiden IMDB. 

Michael Moore revsede Bush

Da Michael Moore vandt prisen for bedste dokumentarfilm 'Bowling for Columbine' i 2002, valgte han at revse George Bush i sin takketale. "Vi er imod den krig. Skam dig Bush", råbte han blandt andet og blev mødt af en kombination af buh-råb og halve klapsalver, indtil producenterne afbrød ham med høj musik. 

Nøgenløber på scenen

Robert Opel kom løbende ind bag værten David Niven og henover scenen iført "Adam-kostume" Foto: Polfoto
Der gik et chok igennem både publikum og seere, da fotografen Robert Opel pludselig løb på scenen splitternøgen med et peace-tegn malet på hånden i 1974. 
Årets Oscar-vært forsøgte at nedtone episoden med en sætningen: "Det eneste grin, den mand nogensinde vil høste, er ved at løbe nogen op på scenen og vise sine ædlere dele". 
 

John Travoltas navneforvirring

Har du også stået i den pinlige situation, hvor du pludselig er kommet til at kalde en person ved det forkerte navn?
Det har John Travolta - men modsat os andre, skete hans forglemmelse foran 30 millioner seere. 
Til Oscar-showet i 2014 skulle han præsentere sangerinden Idina Menzel, men fik af uforklarlige årsager kaldt hende 'Adele Dazeem'. Travolta har senere fortalt, at han ikke aner, hvordan fejlen skete. 

Vanessa Redgrave brugte ordet "zionist-gangstere"

Vanessa Redgrave Foto: Polfoto
Skuespillerinden Vanessa Redgrave havde længe mødt en del modstand for sine pro-palæstinensiske udtalelser, så da hun modtog en Oscar for bedste kvindelige birolle i 1978, sagde hun i sin tale, at hun var glad for, at Akademiet ikke har ladet sig intimidere af zionist-gangstere - en udtalelse, der straks mødte modstand hos publikum. 

David Lettermans første og sidste Oscar-værtskab

David Letterman Foto: Scanpix
Mens de fleste Oscar-værter kan se tilbage på deres værtskab som et af højdepunkterne i deres karriere, var det stik modsatte tilfældet for David Letterman, der var vært i 1995. 
Den legendariske talkshow-vært indledte Oscar-aftenen med en mærkværdig og meget lang joke, hvor han gentog Oprah Winfrey og Uma Thurmans navne "Uma, Oprah, Uma, Oprah" - angiveligt, fordi de begge havde specielle navne. Joken gjorde eftersigende Oprah Winfrey så vred, at hun nægtede at deltage i hans talkshow i næsten 15 år. 
Efter showet fik Letterman syngende lussinger af anmelderne, og hans dage som regerende talkshow-mester var pludselig ovre, for nu krøb blandt andre Jay Leno op på siden af ham i popularitet og mange mente, at hans ringe Oscar-optræden var medvirkende til den dalende popularitet. 
 
 

Du kan stemme på det øjeblik, du synes, var pinligst her.

Afstemning