MØ om kæmpehit: Det handler faktisk ikke om kærlighed, men skriveblokade

I aften får de nominerede i 'Årets danske hit' ved Danish Music Awards at vide, om de har vundet. Her fortæller de, hvordan deres hit opstod.

Hvordan skriver man et hit?

Det kan tage halvanden time eller det kan, som rapperen Brandon Beal siger 'tage et helt liv', at skrive et hit. Brandon Beal er sammen med Lukas Graham nomineret for sit hit 'Golden' i kategorien 'Årets danske udgivelse' ved dette års Danish Music Awards. 

Også kunstnere som MØ, Phlake, BLAK samt Gilli og MellemFingaMuzik er nomineret i kategorien for hitsene 'Final song', 'Pregnant', 'Nede Mette' og 'C'est la Vie'. 

Det er en af de sange, hvor jeg virkelig har noget, jeg gerne vil sige. 

MØ, sangerinde og nomineret til 'Årets danske hit' 

Kunstnerne bag de nominerede hits fortæller, hvordan netop deres hit er blevet til. Blandt andet fortæller sangerinden MØ, der har haft stor succes i udlandet det seneste år, at hendes hit udspringer af en skriveblokade.

- Jeg havde haft lidt skriveblokade et par måneder inden, så jeg havde virkelig lyst til at skrive en sang, der skulle handle om det med at komme ud af den der sangskriveblokering. Og det er det, som 'Final song' handler om for mig, fortæller den danske sangerinde.

Da MØ havde skrevet sangen og efterfølgende lyttede til den, tænkte hun, at den alligevel var rimelig opløftende. 

- Det er en af de sange, hvor jeg virkelig har noget, jeg gerne vil sige. Den lyder jo bare som en klassisk kærlighedssang, men for mig handlede det om, at jeg havde haft den der lille skriveblokering, så den betød rigtig meget for mig, siger hun. 

Se Danish Music Awards lørdag den 12. november klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

'Jeg kender faktisk ikke nogen, der hedder Mette'

BLAK, der står bag et af årets største ørehængere 'Nede Mette' fortæller, at idéen til sangen kom på en meget simpel måde.

- Jeg fik idéen, da jeg sad med nogle drenge i et studie og snakkede om damer, og alle de der ting. Og så blev det bare til 'Nede Mette', fortæller han. 

Jeg kender faktisk ikke nogen, der hedder Mette.

BLAK, nomineret til 'Årets danske hit' for sangen 'Nede Mette'

Og så kommer han med en afsløring, som han godt ved er skuffende.

- Jeg kender faktisk ikke nogen, der hedder Mette.

Sangeren Burhan G og Rasmus Bjerg skal være værter til dette års Danish Music Awards.
Sangeren Burhan G og Rasmus Bjerg skal være værter til dette års Danish Music Awards. Foto: Per Arnesen / TV 2

'Jeg er så træt af den sang'

Duoen Phlake, der i 2015 udkom med albummet 'Slush Hours', er nomineret for deres hit 'Pregnant'. Sangen er blevet spillet i sådan en grad, at Mads Bo og Jonathan Elkær en dag oplevede, at nogle piger havde hørt den alt for meget.

- Mads og jeg sad og fik en kaffe, og så står der tre unge piger, og de står og snakker om Phlake, mens Mads og jeg sidder lige bag dem, siger Jonathan Elkær, og fortæller, at pigerne sagde:

- Ej, jeg kan ikke klare den der sang pregnant. 

- Fordi den blev spillet så meget på Roskilde. Jeg er så fucking træt af det der nummer, fortæller Mads Bo, at pigerne fortsatte med at sige om Phlakes 'Pregnant'.

Se alle de nominerede kunstnere fortælle om tilblivelsen af deres hit i videoen øverst i artiklen. Prisen for 'Årets danske hit' bliver uddelt i samarbejde med NOVA FM og The Voice.