Kim Larsen ude med ny single - og snart nyt album

Kim Larsen & Kjukken er klar med et nyt album til efteråret.

Man kunne fristes til at tro, at Kim Larsen & Kjukkens single 'Moder Jord', der er udkommet i dag, har nogle underliggende budskaber om klima og miljø.

Moder Jord

”Du er vinden, der blæser, i træernes top

Og poeter der læser skønne digte op

Du er toner fra himlen og alt hvad jeg tror

Du min dejlige Moder Jord

Du er drømme, der brister, selvom verden består

Længsel og drifter, der kommer og går

Velsignet er den, som sidder med ved dit bord

Du min dejlige Moder Jord”

Men der er tale om en popsang, der er lige ud af landevejen, fortæller bandets guitarist til TV 2.

- Jeg tror ikke, det er så konkret. Det er en popsang med en tekst, der kom nemt til ham (Kim Larsen, red) sidste sommer. Han havde lavet den over en nat og kom lige pludselig og præsenterede den, fortæller Jørn Jeppesen, der tidligere har været bandets manager, men siden 2015 har været en del af bandet som guitarist. 

En del af sommerturnéen

Både melodi og tekst kom fra den 70-årige Kim Larsens hånd og derefter startede processen med at gøre det til en Kjukken-sang.

- Der var stor begestring lige med det samme hele vejen rundt. Vi synes, det er en rigtig god sang, derfor havde vi lyst til at spille den denne sommer, fortæller Jørn Jeppesen.

'Moder Jord' bliver derfor en del af den kommende sommerturnés sætliste, når Kim Larsen & Kjukken drager ud i alle kroge af landet samt Norge og Sverige for at spille numre fra Larsens bagkatalog og flere Gasolin-kompositioner.

Album på vej

Singlen bliver også en del af et nyt album, der udsendes til efteråret og som gruppen har arbejdet på over vinteren.

Albummet er blevet indspillet på gammeldags facon, "hvor alle grundspor bliver lavet samtidig" for at skabe en analog lyd. Men selv om den nye single kan minde om en 'gammel' Kim Larsen-lyd, er det ikke et bevidst valg, fortæller guitaristen.

- Det er måske noget universielt over sangen, som gør, at den lyder som en Kim Larsen-sang. Han er tydeligt inde over og har sit præg på den, men Kim kan spille de sange, han kan, og vi prøver ikke at genskabe noget eller gå frem eller tilbage.

Sidste gang, bandet udkom med en single, var omkring årskiftet, da Kim Larsen skrev og indspillede sangen 'Ind i Mørket' sammen med Kjukken til Erik Clausens film 'Mennesker Bliver Spist'.

Øverst kan du høre en bid af den nye single 'Moder Jord'.