Nyt program med Chili Klaus: De er modige, dem der har sagt ja

Chili Klaus dukker snart op på TV 2 FRI, hvor han er vært på nyt program.

- Det er faktisk meget modigt gjort. 

Sådan siger Chili Klaus om de gæster, der har sagt ja til at deltage i Youtube-fænomenets nye program på TV 2 FRI. En påstand han bakker op med at forklare, at deltagerne faktisk ikke er helt klar over, hvad det er, de er gået ind til. 

- Det kan næsten kun blive en fest, siger Chili Klaus, der har det borgerlige navn Claus Pilgaard.

Selvom det er begrænset med oplysninger omkring det nye program, så fortæller Claus Pilgaard, at han vil tage elementer fra sine Youtube-videoer med i det nye program. 

- En af grundene til, at mine chili-videoer har fået så meget succes, er, at man får lov til at se en anden side af de mennesker, der er med. Og det håber jeg, at jeg kan tage med til det her program, siger han.

Er det med C eller K?

Som den opmærksomme læser måske har studset over, er Chili Klaus med K, mens manden bag den store chili-succes staves med C. 

- På et tidspunkt skulle jeg lave en Facebook-side. Og så følte jeg, at jeg skulle have en slags distance til mig privat. Så blev det til Chili Klaus med K. 

- Så fik jeg lige pludselig masser af følgere. Og så kunne jeg ikke rigtigt ændre det tilbage, fortæller han.

Det kan for mange være forvirrende, at Claus Pilgaards 'kunstnernavn' er med K, når han i virkeligheden staves med C. Derfor er Claus Pilgaard fløjtende ligeglad med, om man skriver hans navn med C eller K. 

- Jeg lystrer begge dele, siger han.

Fra Youtube til tv-skærmen

Historien om chili-kenderen, der inviterede kendte folk i sit studie for at spise chili, startede på videotjenesten Youtube. Her blev der alt fra spyttet, hostet og lidt under de forskellige smagninger. 

- For bare ti år siden er det ikke sikkert, at Chili Klaus kunne være blevet til noget, fortæller Claus Pilgaard.

Om sin rejse fra da han startede, til hvor han er i dag, siger han:

- Det bekræfter den universelle teori om, at så længe man laver noget, man brænder for, kan man ende hvor som helst. 

- Nu er jeg for eksempel endt i en tv-værtsrolle, og det havde jeg aldrig forestillet mig. Det var ikke meningen, da jeg startede, siger han.

Før sit chili-eventyr, var Claus Pilgaard kapelmester for flere revyer, ligesom han har lavet musik sammen med sin ekskone Jette Torp og Finn Nørbygaard.

Hver dag er en gave

Claus Pilgaard har rundet de 50, og han synes selv, at han er et ret godt sted lige nu. 

- Når man er blevet 50, føler man faktisk, at hver dag er en gave.

- Det er et enormt ungdomsfikseret samfund, vi lever i. Så jeg synes, det er dejligt, at det, jeg laver, ikke er bestemt af alder.

Men selvom han er et godt sted i sit liv, så mener han stadig, at der er eventyr forude. 

- Bare fordi man bliver 50, kan jeg godt blive ved med at udvikle mig, og det er jeg meget taknemmlig for. 

- Jeg har fået så mange muligheder med Chili Klaus, og det er jeg virkelig taknemmelig for. Hver dag åbner jeg min mailboks, hvor der er spændende beskeder og projekter hele verden over, fortæller Claus Pilgaard. 

Chili Klaus har blandt andet arrangeret et event, hvor omkring 1000 mennesker spiste chili på samme tid.
Chili Klaus har blandt andet arrangeret et event, hvor omkring 1000 mennesker spiste chili på samme tid. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark