Afsløring: Det kommer kommende sæson af 'Serial' til at handle om

16x9
Sarah Koenig har med sin podcast 'Serial' fået æren for at bringe mediet op på et nyt niveau, og den succes vil man bygge videre på med to nye sæsoner. Foto: Polfoto

Podcast-serien 'Serial' tog sidste efterår nichemediets popularitet til et helt nyt niveau, da den i 12 afsnit kulegravede en mordsag fra den amerikanske by Baltimore. Millioner hørte med verden over og har spekuleret i, hvilken retning seriens skaber Sarah Koenig ville gå i.

Det spørgsmål mener det amerikanske magasin Maxim at have fået svar på. Og det ser ud til, at Koenig vil kaste sig over en markant mere højtprofileret sag end mordet på den ukendte teenager Hae Min Lee fra sæson 1.

Flere kilder oplyser nemlig til mediet, at 'Serial' kaster sig ind i sagen om den amerikanske soldat Bowe Bergdahl.

Fra krigshelt til anklaget desertør
Bergdahl var udsendt til det østlige Afghanistan, men i 2009 blev han bortført af terrorister fra Raqqani-netværket, som er allieret med Taleban.

I fem år var Bergdahl i gruppens varetægt, inden han i 2014 blev udleveret til USA i bytte for fem fanger fra Guantanamo-basen. Den 28-årige sergent vendte hjem til USA og blev fejret som en krigshelt.

Men inden længe kom der ridser i lakken. Der opstod spørgsmål omkring, hvorfor Bergdahl var alene i den afghanske ørken, hvor terroristerne fangede ham.

Selv hævdede han, at han ville skabe opmærksomhed omkring problemer i sin enhed, som han forsøgte at henlede opmærksomhed på. Men mange af hans soldaterkolleger hævder, at Bergdahl var bange og forlod basen for at desertere.

En påstand, myndighederne stillede sig bag i marts i år, da forsvaret formelt anklagede ham for desertion.

Sagen om Bowe Bergdahl har formentlig tiltrukket 'Serial's opmærksomhed, da der er et hav af ubesvarede spørgsmål.
Sagen om Bowe Bergdahl har formentlig tiltrukket 'Serial's opmærksomhed, da der er et hav af ubesvarede spørgsmål. Foto: Scanpix

Kolleger er blevet interviewet
Sagens væld af detaljer og ubesvarede spørgsmål ser nu ud til at skulle under Sarah Koenigs grundige lup. Maxim oplyser, at flere af Bergdahls kolleger er blevet interviewet af 'Serial', og at skaberne var til stede ved en høring i Bergdahls sag i sidste uge.

'Serial' vil dog ikke bekræfte oplysningen.

Der er planlagt to sæsoner, en i efteråret og en til foråret 2016. Hvilken af sæsonerne, der skal omhandle Bergdahls sag, ved Maxim ikke.

Den første sæson af 'Serial', den mest lyttede podcast nogensinde, fik det amerikanske retssystem til at genoptage sagen og give en appelmulighed til Adnan Syad, der afsoner en livstidsdom for drabet på Hae Min Lee, som var hans kæreste.

Adnan Syed ses her på et familiefoto med sin lillebror. Første sæson af 'Serial' fik hans sag genoptaget.
Adnan Syed ses her på et familiefoto med sin lillebror. Første sæson af 'Serial' fik hans sag genoptaget. Foto: Polfoto