Søn er imponeret: Thomsen rammer plet som Ricardo

Ulrich Thomsen rammer helt plet, når han i filmen 'Sommeren 92' spiller den nu afdøde landstræner Richard Møller Nielsen. Det mener ikke bare en række anmeldere, men også en mand, der kendte 'Ricardo' bedre end de fleste: Sønnen Tommy Møller Nielsen.

- Han rammer ham så godt, at jeg har siddet i salen og glemt, at det var Ulrich Thomsen og ikke min far, jeg har kigget på, fortæller han i et interview med Go'Aften Danmark om filmen, der har premiere i dag.

- Det er både hans accent og hans måde at smile på, og hans måde at gå på og løbe på.

- Og måden, han trækker op i træningsbukserne. Han gør nøjagtig de ting, min far gjorde. Han rammer så meget plet, han overhovedet kan.

Også fra Fyn
- Det bliver jeg rørt over. Det er en film, der gerne vil hylde Richard Møller Nielsen, så den ros er nok den største, man kan få, siger Ulrich Thomsen,

Han kommer selv fra Fyn oprindeligt, og derfor havde et lille forspring, da han skulle lære at tale med samme dialekt som den særdeles fynske 'Ricardo'.

En svær mand at efterligne
Han måtte dog sætte sig nærmere ind i, hvad det var for en mand, han skulle portrættere, og havde derfor samtaler med blandt andre Tommy Møller Nielsen og en anden tidligere landstræner, Sepp Piontek, som havde arbejdet meget tæt med EM-vinderen.

- Han besøgte mig, og vi snakkede en hel formiddag. Richard er en svær mand at efterligne. Men han gør det godt, fortæller Sepp Piontek til TV 2 Fyn.

- Han rammer samme accent ret godt.

Skabt til rollen
Også de, der ikke kendte Richard Møller Nielsen så godt, er begejstrede over Ulrich Thomsens præstation som den udskældte landstræner.

"Ulrich Thomsen leverer (igen) en underspillet kraftpræstation som den stædige og stoiske landstræner, og ’Sommeren ´92’ er langt hen ad vejen hans film," skriver Ekstra Bladets Henrik Queitsch.

"Ulrich Thomsen har ikke blot en passabel ydre lighed med Ricardo, men er som dansk ekspert i knudemænd (Arven, Adams æbler, Den du frygter) skabt til Ricardo-rollen - en underspillet helt med kant og mange ulmende, underliggende følelser," skriver Morten Piil i Filmmagasinet Ekko.

Du kan se en bid af Ulrich Thomsens præstation i traileren til 'Sommeren 92' herunder: